fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Зернові та олійні культури

10/ 08/ 2018
  Одним із найбільш важливих стратегічних напрямів експорту вітчизняної аграрної продукції залишається світовий ринок зерна. Будь-які тенденції і тренди цього ринку мають безпосередній вплив на стан розвитку аграрного експорту України. Ми раді повідомити, що 10 серпня підписано Меморандум про взаєморозуміння між Мінагрополітики та експортерами зерна. Цього року загальний орієнтовний обсяг експорту пшениці складає 16 млн тон. З них, продовольчої пшениці ― 8 млн тон, непродовольчої пшениці (фуражу) – до 8 млн тон. Перегляд вище зазначеного обсягу для експорту буде здійснено за результатами завершення жнив пшениці. Але це має бути зроблено не пізніше 28 вересня 2018 року. Даний документ є одним із факторів збереження балансу між внутрішнім споживанням зернових та експортними можливостями. Адже стабільність та прогнозованість є пріоритетом для України і одним із головних чинників національної та продовольчої безпеки. На ринку зернових підписання Меморандуму знаменує старт нового маркетингового року. За попередніми підсумками 2017/2018 року, Україна експортувала 39,4 млн тон зернових. З них, пшениці – 17,1 млн тон. Найбільшими покупцями українського зерна у І півріччі 2018 року були країни Африки, Азії та Європи. Асоціація хотіла би висловити подяку Мінагрополітики за відкритий діалог та ефективну співпрацю з провідними гравцями зернового ринку України.

Одним із найбільш важливих стратегічних напрямів експорту вітчизняної аграрної продукції залишається світовий ринок зерна. Будь-які тенденції і тренди цього ринку мають безпосередній вплив на стан розвитку аграрного експорту України.

Ми раді повідомити, що 10 серпня підписано Меморандум про взаєморозуміння між Мінагрополітики та експортерами зерна. Цього року загальний орієнтовний обсяг експорту пшениці складає 16 млн тон. З них, продовольчої пшениці ― 8 млн тон, непродовольчої пшениці (фуражу) – до 8 млн тон.

Перегляд вище зазначеного обсягу для експорту буде здійснено за результатами завершення жнив пшениці. Але це має бути зроблено не пізніше 28 вересня 2018 року.

Даний документ є одним із факторів збереження балансу між внутрішнім споживанням зернових та експортними можливостями. Адже стабільність та прогнозованість є пріоритетом для України і одним із головних чинників національної та продовольчої безпеки.

На ринку зернових підписання Меморандуму знаменує старт нового маркетингового року. За попередніми підсумками 2017/2018 року, Україна експортувала 39,4 млн тон зернових. З них, пшениці – 17,1 млн тон. Найбільшими покупцями українського зерна у І півріччі 2018 року були країни Африки, Азії та Європи.

Асоціація хотіла би висловити подяку Мінагрополітики за відкритий діалог та ефективну співпрацю з провідними гравцями зернового ринку України.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: