fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Податкові питання

20/ 02/ 2018
  Як відомо, більше року велика кількість компанії України позбавлені можливості отримати  «старі суми» бюджетного відшкодування ПДВ, які  були заявлені до 01 лютого 2016 року. Податковим кодексом України було передбачено до 01 лютого 2017 року сформувати Тимчасовий реєстр заяв про повернення сум бюджетного відшкодування ПДВ, поданих до 01  лютого 2016 року, який так досі так і не сформовано. Завдяки довгому шляху пошуку компромісів між представниками бізнесу і Уряду України 19 січня  2018 року у Верховній Раді України зареєстровано Законопроект № 7518, який передбачає реєстрацію заяв платників податків до Тимчасового реєстру на наступний день після отримання рішення за результатами закінчення процедури адміністративного оскарження або рішення суду, що набрало законної сили. Казначейство перераховуватиме суму бюджетного відшкодування протягом 5 операційних днів, незалежно від виділення коштів у Державному бюджеті України. Нагадаємо, що через наявність різних тлумачень алгоритму роботи Тимчасового реєстру органами виконавчої влади, бізнес розраховує на Законопроект № 7518, як на свого роду «рятівне коло» для повернення власних коштів. Просимо долучитися до підтримки Законопроекту № 7518 усіх та сподіваємося, що найближчим часом Законопроект № 7518 буде прийнятий Верховною Радою!

Як відомо, більше року велика кількість компанії України позбавлені можливості отримати  «старі суми» бюджетного відшкодування ПДВ, які  були заявлені до 01 лютого 2016 року. Податковим кодексом України було передбачено до 01 лютого 2017 року сформувати Тимчасовий реєстр заяв про повернення сум бюджетного відшкодування ПДВ, поданих до 01  лютого 2016 року, який так досі так і не сформовано.

Завдяки довгому шляху пошуку компромісів між представниками бізнесу і Уряду України 19 січня  2018 року у Верховній Раді України зареєстровано Законопроект № 7518, який передбачає реєстрацію заяв платників податків до Тимчасового реєстру на наступний день після отримання рішення за результатами закінчення процедури адміністративного оскарження або рішення суду, що набрало законної сили.

Казначейство перераховуватиме суму бюджетного відшкодування протягом 5 операційних днів,

незалежно від виділення коштів у Державному бюджеті України.

Нагадаємо, що через наявність різних тлумачень алгоритму роботи Тимчасового реєстру органами виконавчої влади, бізнес розраховує на Законопроект № 7518, як на свого роду «рятівне коло» для повернення власних коштів.

Просимо долучитися до підтримки Законопроекту № 7518 усіх та сподіваємося, що найближчим часом Законопроект № 7518 буде прийнятий Верховною Радою!

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: