fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Зернові та олійні культури

21/ 05/ 2015
  Завдяки спільним зусиллям депутатів Верховної Ради України, Європейської Бізнес Асоціації (Асоціація), а також інших неурядових організацій 19 травня 2015 року за основу було прийнято проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про карантин рослин» (щодо зменшення адміністративного навантаження)» №2655 від 17 квітня 2015 року (Законопроект), який має суттєво покращити умови ведення бізнесу в Україні. Передумови: Комітет зернових та олійних культур Асоціації протягом тривалого часу у письмовій кореспонденції та під час зустрічей з представниками органів державної влади послідовно підтримував позицію щодо необхідності дерегуляції у сфері карантину рослин. Ми раді повідомити, що 19 травня цього року було прийнято за основу Законопроект №2655, який, серед іншого, передбачає: зменшення терміну оформлення та видачі карантинних та фітосанітарних сертифікатів до 24 годин після завершення завантаження транспортного засобу, що має запобігти простою транспортних засобів; забезпечення публічного доступу до інформації щодо фітосанітарних заходів країн призначення на інтернет-сторінці центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері карантину рослин; запровадження окремих переліків обєктів регулювання для цілей імпорту, експорту та реекспорту; а також для цілей контролю за переміщенням територією України. Бізнес-спільнота вітає такі потенційні нововведення, оскільки вони можуть стати значним кроком на шляху до дерегуляції нормативно-правової бази у сфері фітосанітарії, лібералізації умов ведення бізнесу, підвищення інвестиційної привабливості аграрного сектору та приведення законодавства України про карантин рослин у відповідність до європейських норм. Асоціація хоче висловити свою щиру подяку депутатам-ініціаторам та усім компаніям-членам Асоціації, які брали активну участь у розробці та реалізації цієї ініціативи, а також поділитися з Вами цим прогресом. У той же час, ми продовжимо роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Завдяки спільним зусиллям депутатів Верховної Ради України, Європейської Бізнес Асоціації (Асоціація), а також інших неурядових організацій 19 травня 2015 року за основу було прийнято проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про карантин рослин» (щодо зменшення адміністративного навантаження)» №2655 від 17 квітня 2015 року (Законопроект), який має суттєво покращити умови ведення бізнесу в Україні.

Передумови: Комітет зернових та олійних культур Асоціації протягом тривалого часу у письмовій кореспонденції та під час зустрічей з представниками органів державної влади послідовно підтримував позицію щодо необхідності дерегуляції у сфері карантину рослин.

Ми раді повідомити, що 19 травня цього року було прийнято за основу Законопроект №2655, який, серед іншого, передбачає:

  • зменшення терміну оформлення та видачі карантинних та фітосанітарних сертифікатів до 24 годин після завершення завантаження транспортного засобу, що має запобігти простою транспортних засобів;
  • забезпечення публічного доступу до інформації щодо фітосанітарних заходів країн призначення на інтернет-сторінці центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері карантину рослин;
  • запровадження окремих переліків об’єктів регулювання для цілей імпорту, експорту та реекспорту; а також для цілей контролю за переміщенням територією України.

Бізнес-спільнота вітає такі потенційні нововведення, оскільки вони можуть стати значним кроком на шляху до дерегуляції нормативно-правової бази у сфері фітосанітарії, лібералізації умов ведення бізнесу, підвищення інвестиційної привабливості аграрного сектору та приведення законодавства України про карантин рослин у відповідність до європейських норм.

Асоціація хоче висловити свою щиру подяку депутатам-ініціаторам та усім компаніям-членам Асоціації, які брали активну участь у розробці та реалізації цієї ініціативи, а також поділитися з Вами цим прогресом. У той же час, ми продовжимо роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: