fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

12/ 07/ 2013
  Кабінет Міністрів України прийняв та нарешті опублікував Постанову “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України N 679 від 24 червня 2009”, що передбачає внесення змін до Технічного регламенту радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання (надалі – Постанова КМУ), а також враховує більшість пропозицій Європейської Бізнес Асоціації (надалі – Асоціації). Довідкова інформація: Технічний регламент радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання (надалі – Технічний регламент) містить ряд норм, які не приведені у відповідність до положень Директиви 1999/5/ЄС Європейського Парламенту і Ради «Про радіообладнання і телекомунікаційне термінальне обладнання та взаємне визнання їхньої відповідності» від 9 березня 1999 року (надалі – Директива 1999/5/ЄС). Більше того, проект Постанови КМУ про внесення змін до Технічного регламенту розроблений Державною службою спеціального звязку та захисту інформації України, замість вирішення вже існуючих проблем передбачав введення додаткових обтяжливих вимог, які призвели б до зростання часових та грошових затрат на виробництво. Так, наприклад, початковий проект Постанови КМУ передбачав включення до форми декларації про відповідність (надалі – Декларація) інформації щодо технічних характеристик виробу (діапазон частот класу випромінювання, максимальна вихідна потужність передавача, коефіцієнт підсилення антени, ширина смуг частот випромінювання передавача та і т.д.) та включення спеціальної додаткової графи для реєстрації Декларації в Центральному органі виконавчої влади в галузі зв’язку (надалі – ЦОВЗ). Таким чином, Комітет Асоціації з питань побутової електротехніки підготував ряд листів та взяв участь в багатьох зустрічах, в ході яких представники Комітету виступали проти внесення вищезазначених змін до Технічного регламенту.  Результатом зусиль Асоціації в початковий проект Постанови КМУ були внесені суттєві правки. В прийнятій та опублікованій Постанові КМУ враховані пропозиції Асоціації до форми Декларації. Зокрема, з Декларації виключені вимоги щодо зазначення технічних характеристик виробу та його реєстрації в ЦОВЗ. Крім того, Постанова КМУ відтермінувала дату обовязкового застосування Технічного регламенту до 1 грудня 2013 року. З іншого боку, представники Асоціації переконані, що деякі положення Технічного регламенту, зокрема, щодо процедур оцінки відповідності, все ще мають бути гармонізовані з відповідними положеннями Директиви 1999/6/ЄС. У той же час, ми дякуємо всім членам Асоціації, хто підтримував наші зусилля, які призвели до цього прогресу. Окремо, хотіли б подякувати Уряду України та Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва за підтримку пропозицій представників бізнесу та відкритість до діалогу. Асоціація буде продовжувати роботу спрямовану на створення сприятливих умов для бізнесу в сфері користування радіочастотним ресурсом в Україні.



Кабінет Міністрів України прийняв та нарешті опублікував Постанову “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України N 679 від 24 червня 2009”, що передбачає внесення змін до Технічного регламенту радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання (надалі – Постанова КМУ), а також враховує більшість пропозицій Європейської Бізнес Асоціації (надалі – Асоціації).


Довідкова інформація: Технічний регламент радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання (надалі – Технічний регламент) містить ряд норм, які не приведені у відповідність до положень Директиви 1999/5/ЄС Європейського Парламенту і Ради «Про радіообладнання і телекомунікаційне термінальне обладнання та взаємне визнання їхньої відповідності» від 9 березня 1999 року (надалі – Директива 1999/5/ЄС). Більше того, проект Постанови КМУ про внесення змін до Технічного регламенту розроблений Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України, замість вирішення вже існуючих проблем передбачав введення додаткових обтяжливих вимог, які призвели б до зростання часових та грошових затрат на виробництво. Так, наприклад, початковий проект Постанови КМУ передбачав включення до форми декларації про відповідність (надалі – Декларація) інформації щодо технічних характеристик виробу (діапазон частот класу випромінювання, максимальна вихідна потужність передавача, коефіцієнт підсилення антени, ширина смуг частот випромінювання передавача та і т.д.) та включення спеціальної додаткової графи для реєстрації Декларації в Центральному органі виконавчої влади в галузі зв’язку (надалі – ЦОВЗ).


Таким чином, Комітет Асоціації з питань побутової електротехніки підготував ряд листів та взяв участь в багатьох зустрічах, в ході яких представники Комітету виступали проти внесення вищезазначених змін до Технічного регламенту.  Результатом зусиль Асоціації в початковий проект Постанови КМУ були внесені суттєві правки. В прийнятій та опублікованій Постанові КМУ враховані пропозиції Асоціації до форми Декларації. Зокрема, з Декларації виключені вимоги щодо зазначення технічних характеристик виробу та його реєстрації в ЦОВЗ. Крім того, Постанова КМУ відтермінувала дату обов’язкового застосування Технічного регламенту до 1 грудня 2013 року. З іншого боку, представники Асоціації переконані, що деякі положення Технічного регламенту, зокрема, щодо процедур оцінки відповідності, все ще мають бути гармонізовані з відповідними положеннями Директиви 1999/6/ЄС.


У той же час, ми дякуємо всім членам Асоціації, хто підтримував наші зусилля, які призвели до цього прогресу. Окремо, хотіли б подякувати Уряду України та Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва за підтримку пропозицій представників бізнесу та відкритість до діалогу. Асоціація буде продовжувати роботу спрямовану на створення сприятливих умов для бізнесу в сфері користування радіочастотним ресурсом в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: