fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Електронні платежі

13/ 12/ 2012
  За пропозицією Комітету з електронних платежів Європейської Бізнес Асоціації при Міністерстві соціальної політики (далі - Міністерство) створено робочу групу для організації обміну даними між Пенсійним Фондом (ПФ) і комерційними банками в електронній формі. Існуючі процедури обміну даними між ПФ і банками щодо виплат на карткові рахунки (пенсійні виплати, грошова допомога) є проблемними з технічної точки зору і невиправданими з огляду на витрати для їх адміністрування. Законодавчим актом, що регулює дане питання є Постанова Кабінету Міністрів №1596 від 30 серпня 1999 року, яка затверджує Порядок виплати пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги через їх поточні рахунки у банках. Зокрема, абзацом третім пункту 17 цього Порядку передбачено, що списки на зарахування пенсій та грошової допомоги на поточні рахунки та описи до них подаються одночасно на паперових і магнітних носіях. Ініціатива щодо обміну даними в електронній формі виникла в Комітеті з електронних платежів в травні 2012 року. З того часу, Європейська Бізнес Асоціація зверталась до ПФ, Міністерства з пропозиціями щодо цього питання. У вересні 2012 року було проведено зустріч Комітету з електронних платежів з представниками Міністерства і ПФ, після чого Асоціацією було розроблено оновлені пропозиції щодо обміну даними в електронній формі і до обговорення цього питання було залучено Національний банк України (НБУ). В жовтні Комітет з електронних платежів Асоціації виступив з пропозицією створити робочу групу для опрацювання питання обміну даними. Перше засідання створеної при Міністерстві робочої групи відбулось 6 грудня 2012 року. Членами робочої групи, окрім Комітету з електронних платежів Асоціації, стали також представники Міністерства, ПФ, НБУ, Державної служби з питань регуляторної політики і розвитку підприємництва, Міністерства економічного розвитку і торгівлі. На даному етапі робоча група розглядає можливість реалізувати пропозицію Асоціації щодо обміну даними в електронній формі через систему електронних платежів НБУ – СЕП. Альтернативним варіантом може бути створення єдиного сертифікованого і захищеного віддаленого центру банківських послуг (клієнт-банк), який міг би використовуватись для зарахування пенсій і грошової допомоги в електронній формі. Цей варіант також розглядається. Ми будемо інформувати Вас про подальшу діяльність робочої групи і новини щодо цієї ініціативи.

За пропозицією Комітету з електронних платежів Європейської Бізнес Асоціації при Міністерстві соціальної політики (далі – Міністерство) створено робочу групу для організації обміну даними між Пенсійним Фондом (ПФ) і комерційними банками в електронній формі.

Існуючі процедури обміну даними між ПФ і банками щодо виплат на карткові рахунки (пенсійні виплати, грошова допомога) є проблемними з технічної точки зору і невиправданими з огляду на витрати для їх адміністрування. Законодавчим актом, що регулює дане питання є Постанова Кабінету Міністрів №1596 від 30 серпня 1999 року, яка затверджує Порядок виплати пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги через їх поточні рахунки у банках. Зокрема, абзацом третім пункту 17 цього Порядку передбачено, що списки на зарахування пенсій та грошової допомоги на поточні рахунки та описи до них подаються одночасно на паперових і магнітних носіях.

Ініціатива щодо обміну даними в електронній формі виникла в Комітеті з електронних платежів в травні 2012 року. З того часу, Європейська Бізнес Асоціація зверталась до ПФ, Міністерства з пропозиціями щодо цього питання.

У вересні 2012 року було проведено зустріч Комітету з електронних платежів з представниками Міністерства і ПФ, після чого Асоціацією було розроблено оновлені пропозиції щодо обміну даними в електронній формі і до обговорення цього питання було залучено Національний банк України (НБУ).

В жовтні Комітет з електронних платежів Асоціації виступив з пропозицією створити робочу групу для опрацювання питання обміну даними. Перше засідання створеної при Міністерстві робочої групи відбулось 6 грудня 2012 року. Членами робочої групи, окрім Комітету з електронних платежів Асоціації, стали також представники Міністерства, ПФ, НБУ, Державної служби з питань регуляторної політики і розвитку підприємництва, Міністерства економічного розвитку і торгівлі. На даному етапі робоча група розглядає можливість реалізувати пропозицію Асоціації щодо обміну даними в електронній формі через систему електронних платежів НБУ – СЕП. Альтернативним варіантом може бути створення єдиного сертифікованого і захищеного віддаленого центру банківських послуг (клієнт-банк), який міг би використовуватись для зарахування пенсій і грошової допомоги в електронній формі. Цей варіант також розглядається.

Ми будемо інформувати Вас про подальшу діяльність робочої групи і новини щодо цієї ініціативи.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: