fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Податкові питання, IT

05/ 06/ 2012
  Ми раді повідомити Вам, що 24 травня 2012 року проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спеціального режиму оподаткування субєктів індустрії програмної продукції» № 9744 та проект Закону України «Про економічний експеримент щодо створення сприятливих умов для розвитку в Україні індустрії програмної продукції» №8267 були прийняті у другому читанні Верховною Радою України. 90% тексту законопроектів були напрацьовані у робочій групі при Віце-прем’єр-міністрові – Міністрові соціальної політики України – Сергії Тігіпку разом з представниками Комітету з інформаційних технологій Європейської Бізнес Асоціації. Норми законопроектів почнуть діяти з січня 2013 року. Спеціальний податковий режим розрахований на 10 років. Згідно із законопроектом № 9744, податок на прибуток фізичних осіб для компаній IT галузі встановлюється на рівні 5%, але не менше суми, яка дорівнює множенню стандартної ставки, встановленої Податковим кодексом, на 2 мінімальні зарплати. Крім цього, передбачено 5% податок на прибуток для компаній, які працюють за спеціальним режимом, з січня 2013 року. Також, проект закону надає можливість звільнення від ПДВ для IT-компаній, які братимуть участь в спеціальному податковому режимі. Єдиний соціальний внесок складе стандартну ставку від двох мінімальних зарплат, як для роботодавця, так і для працівника. Для того, щоб отримати право на податкові пільги, компанія повинна звернутися в Державну податкову службу із заявою. Але податкової необхідний буде експертний висновок про те, що доходи компанія отримує від діяльності в сфері IT, такий документ, відповідно, потрібно буде отримати в Госінформнауки. Згідно з повідомленням на сайті Верховної Ради, в проекті можуть брати участь компанії таких видів діяльності, як видання і продаж програмного забезпечення, програмування, тестування, IT-консультації, управління компютерними системами, обробки даних, розміщення інформації на веб-сайтах тощо. Веб-хостинг виключений з таких видів діяльності. Також, в експерименті можуть брати участь компанії зі штатом менше 10 осіб. Ми раді розділити цей прогрес з Вами та ми щиро дякуємо всім компаніям-членам Асоціації, які докладали зусиль для успішного вирішення цього питання!

Ми раді повідомити Вам, що 24 травня 2012 року проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спеціального режиму оподаткування суб’єктів індустрії програмної продукції» № 9744 та проект Закону України «Про економічний експеримент щодо створення сприятливих умов для розвитку в Україні індустрії програмної продукції» №8267 були прийняті у другому читанні Верховною Радою України. 90% тексту законопроектів були напрацьовані у робочій групі при Віце-прем’єр-міністрові – Міністрові соціальної політики України – Сергії Тігіпку разом з представниками Комітету з інформаційних технологій Європейської Бізнес Асоціації.

Норми законопроектів почнуть діяти з січня 2013 року. Спеціальний податковий режим розрахований на 10 років. Згідно із законопроектом № 9744, податок на прибуток фізичних осіб для компаній IT галузі встановлюється на рівні 5%, але не менше суми, яка дорівнює множенню стандартної ставки, встановленої Податковим кодексом, на 2 мінімальні зарплати.

Крім цього, передбачено 5% податок на прибуток для компаній, які працюють за спеціальним режимом, з січня 2013 року. Також, проект закону надає можливість звільнення від ПДВ для IT-компаній, які братимуть участь в спеціальному податковому режимі.

Єдиний соціальний внесок складе стандартну ставку від двох мінімальних зарплат, як для роботодавця, так і для працівника.

Для того, щоб отримати право на податкові пільги, компанія повинна звернутися в Державну податкову службу із заявою. Але податкової необхідний буде експертний висновок про те, що доходи компанія отримує від діяльності в сфері IT, такий документ, відповідно, потрібно буде отримати в Госінформнауки.

Згідно з повідомленням на сайті Верховної Ради, в проекті можуть брати участь компанії таких видів діяльності, як видання і продаж програмного забезпечення, програмування, тестування, IT-консультації, управління комп’ютерними системами, обробки даних, розміщення інформації на веб-сайтах тощо. Веб-хостинг виключений з таких видів діяльності. Також, в експерименті можуть брати участь компанії зі штатом менше 10 осіб.

Ми раді розділити цей прогрес з Вами та ми щиро дякуємо всім компаніям-членам Асоціації, які докладали зусиль для успішного вирішення цього питання!

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: