fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Регуляторні питання

28/ 03/ 2012
  В результаті діяльності Європейської Бізнес Асоціації Антимонопольний Комітет України (надалі – АМКУ) розглянув пропозиції Комітету Асоціації з питань конкуренції стосовно звільнення від відповідальності за участь у картелі та врахував їх у новій редакції Проекту Порядку АМКУ. Наразі документ містить положення, які конкретизують різні аспекти процедури звільнення від відповідальності. Зокрема, чинна редакція Проекту надає виключний перелік інформації, яка має суттєве значення для прийняття рішення по конкретній справі. Крім того, письмова форма заяви про звільнення від відповідальності також передбачена в Проекті. Також в тексті нового Проекту переглянуто положення щодо першості подання вищезгаданої заяви з урахуванням пропозицій Асоціації. Передумови: Проект Порядку звільнення від відповідальності, який був опублікований для обговорення, містив багато невизначеностей, мав суперечливий характер та міг значно ускладнити процедуру звільнення від відповідальності за участь у картелях в Україні. Комітет Асоціації з питань конкуренції проаналізував даний проект та розробив низку пропозицій для його вдосконалення. Як результат, 5 березня 2012 року АМКУ повторно розглянув, схвалив та розмістив на своєму сайті Проект розпорядження про затвердження Порядку подання заяв до Антимонопольного комітету України про звільнення від відповідальності за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 1 статті 50 Закону України Про захист економічної конкуренції (Порядок звільнення від відповідальності), в якому враховано ряд пропозицій Комітету Асоціації з питань конкуренції. Ми раді повідомити Вам про даний прогрес та ми будемо продовжувати докладати максимум зусиль для позитивного вирішення даного питання.

В результаті діяльності Європейської Бізнес Асоціації Антимонопольний Комітет України (надалі – АМКУ) розглянув пропозиції Комітету Асоціації з питань конкуренції стосовно звільнення від відповідальності за участь у картелі та врахував їх у новій редакції Проекту Порядку АМКУ.

Наразі документ містить положення, які конкретизують різні аспекти процедури звільнення від відповідальності. Зокрема, чинна редакція Проекту надає виключний перелік інформації, яка має суттєве значення для прийняття рішення по конкретній справі. Крім того, письмова форма заяви про звільнення від відповідальності також передбачена в Проекті. Також в тексті нового Проекту переглянуто положення щодо першості подання вищезгаданої заяви з урахуванням пропозицій Асоціації.

Передумови: Проект Порядку звільнення від відповідальності, який був опублікований для обговорення, містив багато невизначеностей, мав суперечливий характер та міг значно ускладнити процедуру звільнення від відповідальності за участь у картелях в Україні. Комітет Асоціації з питань конкуренції проаналізував даний проект та розробив низку пропозицій для його вдосконалення.

Як результат, 5 березня 2012 року АМКУ повторно розглянув, схвалив та розмістив на своєму сайті Проект розпорядження про затвердження Порядку подання заяв до Антимонопольного комітету України про звільнення від відповідальності за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 1 статті 50 Закону України “Про захист економічної конкуренції” (Порядок звільнення від відповідальності), в якому враховано ряд пропозицій Комітету Асоціації з питань конкуренції.

Ми раді повідомити Вам про даний прогрес та ми будемо продовжувати докладати максимум зусиль для позитивного вирішення даного питання.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: