fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Логістичні питання

16/ 12/ 2021
  Уряд погодив посилення відповідальності за крадіжки на залізниці та заваду роботі транспорту Європейська Бізнес Асоціація вітає сьогоднішнє рішення Уряду щодо затвердження проєкту Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за втручання в діяльність залізничного транспорту». Експерти Комітету з логістики активно працювали над розробкою тексту документу разом із Міністерством інфраструктури України, після чого впродовж двох років вели комунікацію з владою щодо необхідності прийняття цього законопроєкту. Законопроєкт суттєво піднімає штрафи за перешкоджання нормальній роботі залізничного транспорту. Так, наприклад, штраф за пошкодження залізничної інфраструктури чи рухомого складу становитиме від 1,5 до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або від 25,5 до 34 тис. грн. Зауважимо, що зараз штрафи становлять від 50 до 250 неоподатковуваних мінімумів, або від 850 до 4250 грн. Водночас за блокування транспортних комунікацій, відключення енергопостачання чи іншу діяльність, що порушує нормальну роботу транспорту або створює небезпеку передбачено штраф від 1 до 1,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (проти теперішніх 50-150). Таким чином, якщо зараз порушник має сплатити від 850 до 2550 грн, то після ухвалення закону — від 17 до 25,5 тис. грн. До того ж, передбачається врегулювати діяльність пунктів приймання брухту. Зокрема, внести до ст. 213 Кримінального кодексу пункт про те, що приймання на брухт елементів інфраструктури залізничного транспорту та/або деталей і вузлів залізничного рухомого складу карається штрафом від 1,5 до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Очікуємо на щонайшвидший розгляд та прийняття документу Верховною Радою!

Уряд погодив посилення відповідальності за крадіжки на залізниці та заваду роботі транспорту

Європейська Бізнес Асоціація вітає сьогоднішнє рішення Уряду щодо затвердження проєкту Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за втручання в діяльність залізничного транспорту».

Експерти Комітету з логістики активно працювали над розробкою тексту документу разом із Міністерством інфраструктури України, після чого впродовж двох років вели комунікацію з владою щодо необхідності прийняття цього законопроєкту.

Законопроєкт суттєво піднімає штрафи за перешкоджання нормальній роботі залізничного транспорту. Так, наприклад, штраф за пошкодження залізничної інфраструктури чи рухомого складу становитиме від 1,5 до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або від 25,5 до 34 тис. грн. Зауважимо, що зараз штрафи становлять від 50 до 250 неоподатковуваних мінімумів, або від 850 до 4250 грн. Водночас за блокування транспортних комунікацій, відключення енергопостачання чи іншу діяльність, що порушує нормальну роботу транспорту або створює небезпеку передбачено штраф від 1 до 1,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (проти теперішніх 50-150). Таким чином, якщо зараз порушник має сплатити від 850 до 2550 грн, то після ухвалення закону — від 17 до 25,5 тис. грн.

До того ж, передбачається врегулювати діяльність пунктів приймання брухту. Зокрема, внести до ст. 213 Кримінального кодексу пункт про те, що приймання на брухт елементів інфраструктури залізничного транспорту та/або деталей і вузлів залізничного рухомого складу карається штрафом від 1,5 до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Очікуємо на щонайшвидший розгляд та прийняття документу Верховною Радою!

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: