fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Харчові питання

03/ 02/ 2021
  Уряд спростив імпорт товарів ентерального харчування в Україну Європейська Бізнес Асоціація вітає прийняття Постанови КМУ № 54, якою уточнюються правила ввозу товарів та препаратів ентерального харчування, зокрема з’являється позиція “3004 2106 2202 препарати для ентерального харчування (ентеральне харчування)”. Нагадаємо, що через відсутність визначення терміну «ентеральне харчування» в українському законодавстві митні органи відмовляються пропускати через державний кордон такі товари без додаткового письмового підтвердження від компетентного органу. На практиці бізнес не міг виконувати вимоги чинного законодавства, зокрема Постанов КМУ №224 і №225 та після відновлення перевірок, ніс відповідальність за порушення вимог податкового законодавства. Відповідно, Асоціація вдячна Кабінету Міністрів України, що голос бізнесу було почуто та внесено відповідні зміни до цих Постанов. Водночас ми звертаємося із проханням надати роз’яснення для митниці про те, що харчові продукти з кодами УКТЗЕД 3004, 2106, 2202, які містять в своєму описі на етикетці слова «ентеральне харчування» або щодо власних назв яких наявний висновок Міністерства охорони здоров’я щодо відповідності Переліку №224, вважаються Міністерством такими, що підпадають під дію Постанови №224 і можуть бути завезені на митну територію України без оподаткування ПДВ.

Уряд спростив імпорт товарів ентерального харчування в Україну

Європейська Бізнес Асоціація вітає прийняття Постанови КМУ № 54, якою уточнюються правила ввозу товарів та препаратів ентерального харчування, зокрема з’являється позиція “3004 2106 2202 препарати для ентерального харчування (ентеральне харчування)”.

Нагадаємо, що через відсутність визначення терміну «ентеральне харчування» в українському законодавстві митні органи відмовляються пропускати через державний кордон такі товари без додаткового письмового підтвердження від компетентного органу. На практиці бізнес не міг виконувати вимоги чинного законодавства, зокрема Постанов КМУ №224 і №225 та після відновлення перевірок, ніс відповідальність за порушення вимог податкового законодавства.

Відповідно, Асоціація вдячна Кабінету Міністрів України, що голос бізнесу було почуто та внесено відповідні зміни до цих Постанов. Водночас ми звертаємося із проханням надати роз’яснення для митниці про те, що харчові продукти з кодами УКТЗЕД 3004, 2106, 2202, які містять в своєму описі на етикетці слова «ентеральне харчування» або щодо власних назв яких наявний висновок Міністерства охорони здоров’я щодо відповідності Переліку №224, вважаються Міністерством такими, що підпадають під дію Постанови №224 і можуть бути завезені на митну територію України без оподаткування ПДВ.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: