fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка, Регуляторні питання

16/ 10/ 2020
  Асоціація неодноразово звертала увагу представників органів державної влади на необхідність внесення змін до постанови Уряду №1184 від 30 грудня 2015 року щодо форми, опису та правил нанесення знака відповідності технічним регламентам (Знак).  Зокрема, Асоціація акцентувала увагу на двох ключових моментах, які потребують врегулювання. По-перше, пункт 3 Постанови №1184 передбачає, що зображення Знака може бути плоским або рельєфним і виконується двома контрастними кольорами. Водночас така редакція фактично унеможливлює нанесення Знаку методом тиснення, оскільки при його використанні рельєфне зображення Знака відображає колір виробу, на який його було нанесено і виконується одним кольором. По-друге, пункт 4 Постанови №1184 встановлює, що у разі зменшення або збільшення розміру Знака повинні бути дотримані пропорції його форми. Водночас на практиці у звязку із різними технологічними особливостями та способами нанесення Знака, наприклад, на продукцію або етикетку виготовлену за sleeve технологією може відбуватися незначна деформація його форми. Як результат, у зв’язку з існуванням випадків незначної деформації Знаку під час його нанесення або застосуванням методу тиснення для рельєфного зображення Знака, траплялися регулярні випадки застосування органами державного ринкового нагляду штрафів та\або обмежувальних заходів до субєктів господарювання через невідповідність Знака встановленим законодавством вимогам. Відтак, Асоціація провела декілька зустрічей та звернулася з рядом офіційних листів до представників державних органів з проханням посприяти максимально швидкому розробленню постанови про внесення змін до Постанови №1184 з метою вирішення вищезазначених проблем. Європейська Бізнес Асоціація вдячна Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України за розроблення та публікацію відповідного проєкту постанови для громадського обговорення та сподівається на подальшу конструктивну співпрацю з метою її якнайшвидшого прийняття. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.    

Асоціація неодноразово звертала увагу представників органів державної влади на необхідність внесення змін до постанови Уряду №1184 від 30 грудня 2015 року щодо форми, опису та правил нанесення знака відповідності технічним регламентам (Знак).  Зокрема, Асоціація акцентувала увагу на двох ключових моментах, які потребують врегулювання.

По-перше, пункт 3 Постанови №1184 передбачає, що зображення Знака може бути плоским або рельєфним і виконується двома контрастними кольорами. Водночас така редакція фактично унеможливлює нанесення Знаку методом тиснення, оскільки при його використанні рельєфне зображення Знака відображає колір виробу, на який його було нанесено і виконується одним кольором.

По-друге, пункт 4 Постанови №1184 встановлює, що у разі зменшення або збільшення розміру Знака повинні бути дотримані пропорції його форми. Водночас на практиці у зв’язку із різними технологічними особливостями та способами нанесення Знака, наприклад, на продукцію або етикетку виготовлену за “sleeve” технологією може відбуватися незначна деформація його форми.

Як результат, у зв’язку з існуванням випадків незначної деформації Знаку під час його нанесення або застосуванням методу тиснення для рельєфного зображення Знака, траплялися регулярні випадки застосування органами державного ринкового нагляду штрафів та\або обмежувальних заходів до суб’єктів господарювання через невідповідність Знака встановленим законодавством вимогам.

Відтак, Асоціація провела декілька зустрічей та звернулася з рядом офіційних листів до представників державних органів з проханням посприяти максимально швидкому розробленню постанови про внесення змін до Постанови №1184 з метою вирішення вищезазначених проблем.

Європейська Бізнес Асоціація вдячна Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України за розроблення та публікацію відповідного проєкту постанови для громадського обговорення та сподівається на подальшу конструктивну співпрацю з метою її якнайшвидшого прийняття.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

 

 

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: