fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Одеса Правничі питання

17/ 01/ 2018
  Вперше за 26 років, в Україні були прийняті комплексні зміни в судовій системі. Як відомо, 15 грудня 2017 року набрали чинності нові редакції Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства та інших законодавчих актів. Було внесено чимало новацій та поправок, які мають підвищити ефективність правосуддя, що було одним із зобовязань України перед європейськими партнерами. Проте думки багатьох експертів розділяються щодо прийнятого та викликають суперечки. Саме тому, Офіс Асоціації в Одесі вирішив присвятити перше  у 2018 засідання Правничого Комітету темі даних реформ. Спікером виступив партнер та керівник Південноукраїнської філії АО Арцінгер – Андрій Селютін. Під час виступу, він розказав про нові правила забезпечення позову та конституційну скаргу, як новий спосіб захисту. Спікер торкнувся питання судового збору, адвокатської монополії, основних відмінностей між спрощеним та позовним провадженнями та виконання рішень суду. Учасники також дізналися про основні зміни в господарському процесі, їхній вплив на розгляд суперечок та функціонування електронного суду. Присутні ставили запитання та ділились інформацією щодо відчутності нових змін у своїй практиці.

Вперше за 26 років, в Україні були прийняті комплексні зміни в судовій системі. Як відомо, 15 грудня 2017 року набрали чинності нові редакції Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства та інших законодавчих актів. Було внесено чимало новацій та поправок, які мають підвищити ефективність правосуддя, що було одним із зобов’язань України перед європейськими партнерами. Проте думки багатьох експертів розділяються щодо прийнятого та викликають суперечки.

Саме тому, Офіс Асоціації в Одесі вирішив присвятити перше  у 2018 засідання Правничого Комітету темі даних реформ. Спікером виступив партнер та керівник Південноукраїнської філії АО Арцінгер – Андрій Селютін. Під час виступу, він розказав про нові правила забезпечення позову та конституційну скаргу, як новий спосіб захисту. Спікер торкнувся питання судового збору, адвокатської монополії, основних відмінностей між спрощеним та позовним провадженнями та виконання рішень суду.

Учасники також дізналися про основні зміни в господарському процесі, їхній вплив на розгляд суперечок та функціонування електронного суду. Присутні ставили запитання та ділились інформацією щодо відчутності нових змін у своїй практиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: