fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Одеса Правничі питання

07/ 06/ 2017
  В світлі останніх законодавчих змін в Україні щодо розширення санкційного списку та накладення персональних санкцій на розробників програмного забезпечення та інтернет-сервісів походженням з Російської Федерації у суспільства та у бізнесу зокрема виникло ряд запитань. Як реально працюватимуть різні типи санкцій щодо російських ІТ-компаній? Коли і як такі ліцензійні програми, як 1С, Касперски Антивірус та інший софти стануть піратськими і що це означатиме для користувачів? Як забезпечити законне використання продуктів компаній із списку санкцій? Чи зобовязаний інтернет-провайдер блокувати доступ до поштових сервісів, соцмереж та інших сайтів, чи можна вимагати від нього цього не робити, і чи треба це вимагати? Які ще сюрпризи приховують рішення Ради національної безпеки і оборони? Спікер зустрічі Андрій Селютін – голова Правничого комітету Асоціації в Одесі, партнер, керівник Південноукраїнської філії Arzinger – розповів про очікуваний ефект від даних змін в законодавстві, засоби їхньої реалізації, та можливі ризики у зв’язку з цим. Він закцентував увагу учасників на тому, що список санкцій доволі широкий: це і блокування активів, і обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань та заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності, та порядок застосування деяких з них. Присутні дізналися як це все відобразиться на практиці, про можливі труднощі по розрахунках за договорами з правовласниками, про відсутність можливості отримувати регулярні оновлен¬ня програм від дистриб’юторів і забезпечення належного обслуговування та про відповідальність (перш за все кримінальну) за дії, пов’язані із розроб¬кою, використанням неліцензованого ПО.

В світлі останніх законодавчих змін в Україні щодо розширення санкційного списку та накладення персональних санкцій на розробників програмного забезпечення та інтернет-сервісів походженням з Російської Федерації у суспільства та у бізнесу зокрема виникло ряд запитань. Як реально працюватимуть різні типи санкцій щодо російських ІТ-компаній? Коли і як такі ліцензійні програми, як 1С, Касперски Антивірус та інший софти стануть піратськими і що це означатиме для користувачів? Як забезпечити законне використання продуктів компаній із списку санкцій? Чи зобов’язаний інтернет-провайдер блокувати доступ до поштових сервісів, соцмереж та інших сайтів, чи можна вимагати від нього цього не робити, і чи треба це вимагати? Які ще сюрпризи приховують рішення Ради національної безпеки і оборони?

Спікер зустрічі Андрій Селютін – голова Правничого комітету Асоціації в Одесі, партнер, керівник Південноукраїнської філії Arzinger – розповів про очікуваний ефект від даних змін в законодавстві, засоби їхньої реалізації, та можливі ризики у зв’язку з цим. Він закцентував увагу учасників на тому, що список санкцій доволі широкий: це і блокування активів, і обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань та заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності, та порядок застосування деяких з них. Присутні дізналися як це все відобразиться на практиці, про можливі труднощі по розрахунках за договорами з правовласниками, про відсутність можливості отримувати регулярні оновлен¬ня програм від дистриб’юторів і забезпечення належного обслуговування та про відповідальність (перш за все кримінальну) за дії, пов’язані із розроб¬кою, використанням неліцензованого ПО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: