fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Роздрібна торгівля

12/ 10/ 2017
  У компаній-членів Комітету з роздрібної торгівлі Асоціації існує велика проблема з наявністю достатньої кількості монет дрібних номіналів. Це тягне за собою труднощі у веденні господарської діяльності та роботи зі споживачами. До сьогодні роздрібні мережі шукали різні варіанти виходу з цієї ситуації: від перерахування решти покупцям на їхні картки лояльності (у разі наявності таких), до округлення цін товарів. Але ці варіанти вирішення не є вірними, оскільки на законодавчому рівні не регулюються, а споживач вправі вимагати видачу решти саме дрібними монетами. Компанії неодноразово звертались до Національного Банку України з пропозиціями щодо вирішення даної ситуації. І сьогодні відбулася робоча нарада з представниками НБУ, банків та роздрібних мереж щодо регулювання обігу монет дрібних номіналів. Було запропоновано видати Постанову правління НБУ, якою на законодавчому рівні буде регулюватись дане питання. Асоціація підтримує зусилля НБУ, направлені на удосконалення порядку ведення обігу готівкових коштів та підтверджує готовність продовжувати роботу в даному напрямку.

У компаній-членів Комітету з роздрібної торгівлі Асоціації існує велика проблема з наявністю достатньої кількості монет дрібних номіналів. Це тягне за собою труднощі у веденні господарської діяльності та роботи зі споживачами. До сьогодні роздрібні мережі шукали різні варіанти виходу з цієї ситуації: від перерахування решти покупцям на їхні картки лояльності (у разі наявності таких), до округлення цін товарів. Але ці варіанти вирішення не є вірними, оскільки на законодавчому рівні не регулюються, а споживач вправі вимагати видачу решти саме дрібними монетами.

Компанії неодноразово звертались до Національного Банку України з пропозиціями щодо вирішення даної ситуації. І сьогодні відбулася робоча нарада з представниками НБУ, банків та роздрібних мереж щодо регулювання обігу монет дрібних номіналів. Було запропоновано видати Постанову правління НБУ, якою на законодавчому рівні буде регулюватись дане питання.

Асоціація підтримує зусилля НБУ, направлені на удосконалення порядку ведення обігу готівкових коштів та підтверджує готовність продовжувати роботу в даному напрямку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: