fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Дніпро Фінанси та податки

25/ 01/ 2024
  Співпраця Фінансово-податкового комітету EBA Dnipro з ДПС у Дніпропетровській області активно продовжується в новому році. Тож, на минулій зустрічі, за модерації голови комітету Леоніда Карпова, AC Crowe Ukraine, разом з еспертами з податкової було розглянуто ряд актуальних питань. У першому блоці учасники обговорювали положення та особливості Постанови Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1165 (питання зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних з урахуванням змін і доповнень). Так, наприклад, представники ГУ нагадали процедуру зупинення реєстрації ПН/РК: ДПС проводить автоматизований аналіз ПН/РК. У разі виявлення ризиків ДПС направляє платнику повідомлення про зупинення реєстрації ПН/РК. Платник податків має 10 днів для надання пояснень та/або документів. ДПС ухвалює остаточне рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації ПН/РК. Другою темою були річні перерахунки ПДВ, які проводяться щороку до 1 грудня. За результатами перерахунку платник податків може отримати бюджетне відшкодування ПДВ або доплатити ПДВ до бюджету. Для проведення перерахунку платник подає до ДПС декларацію з ПДВ з позначкою річний перерахунок. Перерахунки з ПДФО, у свою чергу, проводяться щороку до 31 грудня. За результатами перерахунку платник податків може отримати переплату ПДФО або доплатити ПДФО до бюджету. Для проведення перерахунку платник податків подає до ДПС річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Співпраця Фінансово-податкового комітету EBA Dnipro з ДПС у Дніпропетровській області активно продовжується в новому році. Тож, на минулій зустрічі, за модерації голови комітету Леоніда КарповаAC Crowe Ukraine, разом з еспертами з податкової було розглянуто ряд актуальних питань.

У першому блоці учасники обговорювали положення та особливості Постанови Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1165 (питання зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних з урахуванням змін і доповнень). Так, наприклад, представники ГУ нагадали процедуру зупинення реєстрації ПН/РК:

  1. ДПС проводить автоматизований аналіз ПН/РК.
  2. У разі виявлення ризиків ДПС направляє платнику повідомлення про зупинення реєстрації ПН/РК.
  3. Платник податків має 10 днів для надання пояснень та/або документів.
  4. ДПС ухвалює остаточне рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації ПН/РК.

Другою темою були річні перерахунки ПДВ, які проводяться щороку до 1 грудня. За результатами перерахунку платник податків може отримати бюджетне відшкодування ПДВ або доплатити ПДВ до бюджету. Для проведення перерахунку платник подає до ДПС декларацію з ПДВ з позначкою “річний перерахунок”. Перерахунки з ПДФО, у свою чергу, проводяться щороку до 31 грудня. За результатами перерахунку платник податків може отримати переплату ПДФО або доплатити ПДФО до бюджету. Для проведення перерахунку платник податків подає до ДПС річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: