fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Митні питання, Львів Митні питання, Харків Митні питання

19/ 03/ 2021
  19 березня відбулась онлайн-зустріч Митного комітету ЄБА щодо перших результатів запровадження Угоди про вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією та Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем. Переглянути відео зустрічі Пан Дейнеш, представник британської консалтингової компанії J.D. Consultants Ltd та член Асоціації міжнародної торгівлі Великобританії, розказав про особливості дії Договору вільної торгівлі між Великобританією та 27-ма країнами членами ЄС, що вступив в дію з січня 2021 року. З огляду на різні вимоги країн щодо переліку необхідних митних документів для транзиту, то Великою Британією розглядається можливість створення певного хабу для впорядкувати нової практики застосування митних правил. Для України залишається традиційним логістичний маршрут Великобританських товарів через Європейські митні склади, тому практичні питання особливостей контролю транзитних вантажів територією ЄС або зі складів ЄС також були розглянуті під час зустрічі. На початку 2021 року виникали затримки при розмитненні товарів, оскільки перелік документів по поставкам з Великобританії дещо змінився. Під час зустрічі було вирішено, що ці  питання в майбутньому будуть узгодженні. Енріка Йоке, представниця Литовської асоціації митних брокерів наголосила на головних вимогах у правилах визначення та підтвердження походження товарів. В Угоді про вільну торгівлю з Великобританією на митні органи обох країн покладено обовязок визначення переліку необхідних документів для підтвердження походження товару при прямому транспортуванні. У разі, якщо товари виїжджають зі складу ЄС митні органи видають сертифікат відповідно до документів, що надає авторизована особа. Згідно інформації Держмитслужби, з початку року було видано 57 млн грн тарифних преференцій з Великобританією та 140 млн грн тарифних преференцій з Ізраїлем. Підставою для надання тарифної преференції є сертифікат Євро-1 та рахунок-фактура. Щиро дякуємо всім спікерам за активну дискусію та продовжуватимемо співпрацювати для покращення умов товарообігу між країнами.

19 березня відбулась онлайн-зустріч Митного комітету ЄБА щодо перших результатів запровадження Угоди про вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією та Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

Переглянути відео зустрічі

Пан Дейнеш, представник британської консалтингової компанії J.D. Consultants Ltd та член Асоціації міжнародної торгівлі Великобританії, розказав про особливості дії Договору вільної торгівлі між Великобританією та 27-ма країнами членами ЄС, що вступив в дію з січня 2021 року. З огляду на різні вимоги країн щодо переліку необхідних митних документів для транзиту, то Великою Британією розглядається можливість створення певного хабу для впорядкувати нової практики застосування митних правил.

Для України залишається традиційним логістичний маршрут Великобританських товарів через Європейські митні склади, тому практичні питання особливостей контролю транзитних вантажів територією ЄС або зі складів ЄС також були розглянуті під час зустрічі. На початку 2021 року виникали затримки при розмитненні товарів, оскільки перелік документів по поставкам з Великобританії дещо змінився. Під час зустрічі було вирішено, що ці  питання в майбутньому будуть узгодженні.

Енріка Йоке, представниця Литовської асоціації митних брокерів наголосила на головних вимогах у правилах визначення та підтвердження походження товарів.

В Угоді про вільну торгівлю з Великобританією на митні органи обох країн покладено обов’язок визначення переліку необхідних документів для підтвердження походження товару при прямому транспортуванні.

У разі, якщо товари виїжджають зі складу ЄС митні органи видають сертифікат відповідно до документів, що надає авторизована особа.

Згідно інформації Держмитслужби, з початку року було видано 57 млн грн тарифних преференцій з Великобританією та 140 млн грн тарифних преференцій з Ізраїлем.

Підставою для надання тарифної преференції є сертифікат Євро-1 та рахунок-фактура.

Щиро дякуємо всім спікерам за активну дискусію та продовжуватимемо співпрацювати для покращення умов товарообігу між країнами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: