fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Львів право та податки податки

15/ 07/ 2020
  Податковий комітет Західноукраїнського офісу Асоціації продовжує серію зустрічей щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» №466-IX (надалі – «Закон»), який набув чинності 23 травня 2020 року. 15 липня 2020 року у форматі онлайн експертної дискусії запрошені Олена Вознюк та Юрій Репета поділились власним розумінням нововведень у правилах Трансфертного ціноутворення, оподаткування нерезидентів, а також змін у процедурі  взаємного узгодження спорів (MAP) і обміну податковою інформацією. Юрій Репета, юрист компанії First Chair Legal, зазначив, що нерезидентам, які здійснюють свою діяльність в Україні без реєстрації юридичної особи, рекомендується переглянути свою діяльність на «комерційність/некомерційність» та те, чи відповідає така діяльність ознакам постійного представництва (перелік, яких розширено). Стимулом до цього є значні зміни в оподаткуванні постійних представництв, а також можливість контролюючих органів перевіряти та реєструвати їх без заяви нерезидента. З приводу глобальної прозорості, то вона наполегливо стукає в українські двері, оскільки зміни в законодавство щодо обмеження банківської таємниці та розкриття такої інформації ДПС – прийнято. Очікується підписання CRS MCAA та початок фактичного обміну «податковою» інформацією. Олена Вознюк, партнер компанії Nexia DK. Auditors & Consultants, відзначила, що контрольовані операції мусять мати ділову мету, яку необхідно обґрунтувати в документації з ТЦУ. Передача функцій і ризиків в межах групи є окремою контрольованою операцію, яку необхідно обґрунтовувати для цілей ТЦУ.  Необхідно підготуватись до подання трирівневої документації з ТЦУ + повідомлення про участь у міжнародній групі компаній.  У випадку коли в компанії є  операції с біржовими / сировинними товарами, важливо звернути увагу на зміни в їх регулюванні для цілей ТЦУ. Від імені учасників зустрічі висловлюємо подяку Ігорю Піхурко, голові Податкового комітету Західноукраїнського офісу Асоціації, за професійну модерацію зустрічі, Олені Вознюк та Юрію Репеті - за надану кваліфіковану інформацію щодо змін у чинному податковому законодавстві.Спікери. Юрій Репета. Партнер First Chair Legal. Олена Вознюк. Партнер компанії Nexia DK. Auditors & Consultants.

Податковий комітет Західноукраїнського офісу Асоціації продовжує серію зустрічей щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» №466-IX (надалі – «Закон»), який набув чинності 23 травня 2020 року.

15 липня 2020 року у форматі онлайн експертної дискусії запрошені Олена Вознюк та Юрій Репета поділились власним розумінням нововведень у правилах Трансфертного ціноутворення, оподаткування нерезидентів, а також змін у процедурі  взаємного узгодження спорів (MAP) і обміну податковою інформацією.

  • Юрій Репета, юрист компанії First Chair Legal, зазначив, що нерезидентам, які здійснюють свою діяльність в Україні без реєстрації юридичної особи, рекомендується переглянути свою діяльність на «комерційність/некомерційність» та те, чи відповідає така діяльність ознакам постійного представництва (перелік, яких розширено). Стимулом до цього є значні зміни в оподаткуванні постійних представництв, а також можливість контролюючих органів перевіряти та реєструвати їх без заяви нерезидента.

З приводу глобальної прозорості, то вона наполегливо стукає в українські двері, оскільки зміни в законодавство щодо обмеження банківської таємниці та розкриття такої інформації ДПС – прийнято. Очікується підписання CRS MCAA та початок фактичного обміну «податковою» інформацією.

  • Олена Вознюк, партнер компанії Nexia DK. Auditors & Consultants, відзначила, що контрольовані операції мусять мати ділову мету, яку необхідно обґрунтувати в документації з ТЦУ. Передача функцій і ризиків в межах групи є окремою контрольованою операцію, яку необхідно обґрунтовувати для цілей ТЦУ.  Необхідно підготуватись до подання трирівневої документації з ТЦУ + повідомлення про участь у міжнародній групі компаній.  У випадку коли в компанії є  операції с біржовими / сировинними товарами, важливо звернути увагу на зміни в їх регулюванні для цілей ТЦУ.

Від імені учасників зустрічі висловлюємо подяку Ігорю Піхурко, голові Податкового комітету Західноукраїнського офісу Асоціації, за професійну модерацію зустрічі, Олені Вознюк та Юрію Репеті – за надану кваліфіковану інформацію щодо змін у чинному податковому законодавстві.

Спікери

1 / 2
Юрій Репета
Партнер First Chair Legal
Олена Вознюк
Партнер компанії Nexia DK. Auditors & Consultants
Юрій Репета
Олена Вознюк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: