fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Харків HR

20/ 02/ 2019
  За результатами перевірок інспекції Держпраці у 2018 році було нараховано понад 3 млрд грн штрафів. Зрозуміло, що цей факт викликає занепокоєння серед представників бізнесу. Інспектори Держпраці можуть прийти з позаплановою перевіркою до будь-якого офісу або магазину. У фокусі їхніх перевірок — неоформлене працевлаштування, своєчасність і повнота виплати зарплати, дотримання мінімальних гарантій у сфері оплати праці. Сергій Сільченко, адвокат і партнер ЮФ ILF, ділився прикладами з практики і надавав корисні поради щодо підготовки документів і працівників до перевірок. Спікер визначив і прокоментував три напрямки підготовки підприємства: оцінку ризиків, діагностику й оцінку якості кадрової роботи, вживання превентивних заходів. «По-перше, треба ознайомитись із формою Акту перевірки на сайті Держпраці та провести самоперевірку за кожним пунктом», — порадив адвокат. Він також підкреслив важливість роботи із персоналом щодо надання їм інструкцій в разі візиту інспекції, звернув увагу на необхідність індексувати зарплату і правильно нараховувати відпускні.Спікери. Сергій Сільченко. партнер ЮФ ILF.

За результатами перевірок інспекції Держпраці у 2018 році було нараховано понад 3 млрд грн штрафів. Зрозуміло, що цей факт викликає занепокоєння серед представників бізнесу. Інспектори Держпраці можуть прийти з позаплановою перевіркою до будь-якого офісу або магазину. У фокусі їхніх перевірок — неоформлене працевлаштування, своєчасність і повнота виплати зарплати, дотримання мінімальних гарантій у сфері оплати праці.

Сергій Сільченко, адвокат і партнер ЮФ ILF, ділився прикладами з практики і надавав корисні поради щодо підготовки документів і працівників до перевірок. Спікер визначив і прокоментував три напрямки підготовки підприємства: оцінку ризиків, діагностику й оцінку якості кадрової роботи, вживання превентивних заходів.

«По-перше, треба ознайомитись із формою Акту перевірки на сайті Держпраці та провести самоперевірку за кожним пунктом», — порадив адвокат. Він також підкреслив важливість роботи із персоналом щодо надання їм інструкцій в разі візиту інспекції, звернув увагу на необхідність індексувати зарплату і правильно нараховувати відпускні.

Спікери

1 / 1
Сергій Сільченко
партнер ЮФ ILF
Сергій Сільченко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: