fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Дніпро Правничі питання, Дніпро Фінанси та податки

12/ 12/ 2018
  Сьогодні проблема призупинення реєстрації податкових накладних є однією з найгостріших для українських підприємств, оскільки компанія може отримати відмову в податковому кредиті через операції з підприємствами, які мають ознаки фіктивності. Як захистити себе від фіктивних угод та мінімізувати свої ризики говорили на Спільному засіданні Правового та Фінансово-податкового комітетів Асоціації у Дніпрі 12 грудня. Анна Попкова, керівник практики врегулювання судових спорів ЮА «Абсолют», розповіла, що таке фіктивна підприємницька діяльність, які угоди можуть бути визнані фіктивними, а також що таке принцип індивідуальної відповідальності. Також пані Анна дала декілька рекомендацій учасникам засідання з приводу того, як підготуватися підприємствам до планових комплексних перевірок 2019 року, а саме: фіксувати і зберігати усю первинну документацію, яка може слугувати  доказом проведення переддоговірної роботи і підтвердити реальність господарських операцій; завчасно звертатися до відповідних установ з проханням розбити комплексні планові перевірки на окремі; відстежувати цифрові сліди у веденні справ зі своїми контрагентами та поданні звітності. Наприкінці зустрічі учасники мали змогу поставити свої питання пані Анні та обговорити тенденції розвитку сучасної української судової практики. Ми дякуємо ЮА «Абсолют» за цікаву фахову доповідь, а BDO Україна за гостинний прийом.
01/

Сьогодні проблема призупинення реєстрації податкових накладних є однією з найгостріших для українських підприємств, оскільки компанія може отримати відмову в податковому кредиті через операції з підприємствами, які мають ознаки фіктивності. Як захистити себе від фіктивних угод та мінімізувати свої ризики говорили на Спільному засіданні Правового та Фінансово-податкового комітетів Асоціації у Дніпрі 12 грудня. Анна Попкова, керівник практики врегулювання судових спорів ЮА «Абсолют», розповіла, що таке фіктивна підприємницька діяльність, які угоди можуть бути визнані фіктивними, а також що таке принцип індивідуальної відповідальності.

Також пані Анна дала декілька рекомендацій учасникам засідання з приводу того, як підготуватися підприємствам до планових комплексних перевірок 2019 року, а саме:

  • фіксувати і зберігати усю первинну документацію, яка може слугувати  доказом проведення переддоговірної роботи і підтвердити реальність господарських операцій;
  • завчасно звертатися до відповідних установ з проханням розбити комплексні планові перевірки на окремі;
  • відстежувати цифрові сліди у веденні справ зі своїми контрагентами та поданні звітності.

Наприкінці зустрічі учасники мали змогу поставити свої питання пані Анні та обговорити тенденції розвитку сучасної української судової практики.

Ми дякуємо ЮА «Абсолют» за цікаву фахову доповідь, а BDO Україна за гостинний прийом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: