fbpx

ЕВА інформує про нові європейські вимоги до обробки аграрної продукції

06/ 03/ 2020

Європейська Бізнес Асоціація звертає увагу аграріїв на рішення ЄС щодо зниження максимально допустимого рівня залишків хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу в сільськогосподарській та харчовій продукції. Нові норми будуть застосовуватися як до продуктів харчування, вироблених в ЄС, так і до імпорту, та вступають в силу з жовтня 2020 року.

Детальніше про це можна ознайомитися на офіційній сторінці Європейської Комісії за посиланням.

Відповідно, починаючи з жовтня 2020 року буде заборонено ввезення до країн ЄС сільськогосподарської продукції, що містить залишки цих речовин більше 0,01 мг/кг. Даний показник є надзвичайно низьким, що може значно ускладнити ввезення до ЄС продукції, під час виробництва та зберігання якої застосовувались дані речовини.

Довідково:

Хлорпірифос (іноді його називають хлорпірифос-етилом) та хлорпірифос-метил – це інсектициди, які використовуються для боротьби з комахами-шкідниками на ряді культур. Хлорпірифос-метил також використовується для обробки зернових культур, що зберігаються на зернових складах, а також порожніх складів. Це стосується наступної продукції: зернові культури, зокрема, ріпак, соняшник, соя та кукурудза; продукція тваринного походження; фрукти та овочі.

Рекомендуємо ознайомитися з відповідними новими правилами ЄС:

Щодо хлорпірифос-метилу – https://eur-lex.europa.eu/eli/reg_impl/2020/17/oj

Щодо хлорпірифосу – https://eur-lex.europa.eu/eli/reg_impl/2020/18/oj

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Стартуй в Telegram боті
Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальни мережами.
0 Шейрів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: