fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я, Клінічні дослідження

18/ 12/ 2017
  Завдяки ефективній співпраці з ДП «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» (Центр, МОЗ України) було розглянуто та враховано пропозицію Підкомітету з клінічних досліджень Європейської Бізнес Асоціації (Асоціація) щодо необхідності оновлення Наказу МОЗ України №690[1] про порядок проведення клінічних досліджень відповідно до міжнародних вимог. Починаючи з 2017 року Асоціація неодноразово звертала увагу державних органів у галузі клінічних досліджень на питання відповідності міжнародним стандартам та необхідності перегляду вітчизняних нормативних актів. Така потреба виникла у зв’язку з набуттям чинності Регламенту ЄС №536/2014 Європейського Парламенту та Ради від 16 квітня 2014 року. Асоціація дякує Центру за підтримку цієї пропозиції та створення робочої групи за участі представників Підкомітету Асоціації. Сподіваємось, це стане ще одним кроком вперед для покращення умов розвитку наукової та дослідницької галузі в Україні, що покращить доступ до якісного та інноваційного лікування для пацієнтів. 1 The Order of the Ministry of Health of Ukraine Procedure for Conducting Clinical Trials of Medicinal Products and Expert Evaluation of Materials of Clinical Trials No. 690 as of September 23, 2009. 2 Наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Порядку проведення клінічних випробувань лікарських засобів та експертизи матеріалів клінічних випробувань і Типового положення про комісії з питань етики» №690 від 23 вересня 2009 року.

Завдяки ефективній співпраці з ДП «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» (Центр, МОЗ України) було розглянуто та враховано пропозицію Підкомітету з клінічних досліджень Європейської Бізнес Асоціації (Асоціація) щодо необхідності оновлення Наказу МОЗ України №690[1] про порядок проведення клінічних досліджень відповідно до міжнародних вимог.

Починаючи з 2017 року Асоціація неодноразово звертала увагу державних органів у галузі клінічних досліджень на питання відповідності міжнародним стандартам та необхідності перегляду вітчизняних нормативних актів. Така потреба виникла у зв’язку з набуттям чинності Регламенту ЄС №536/2014 Європейського Парламенту та Ради від 16 квітня 2014 року.

Асоціація дякує Центру за підтримку цієї пропозиції та створення робочої групи за участі представників Підкомітету Асоціації. Сподіваємось, це стане ще одним кроком вперед для покращення умов розвитку наукової та дослідницької галузі в Україні, що покращить доступ до якісного та інноваційного лікування для пацієнтів.

1 The Order of the Ministry of Health of Ukraine ” Procedure for Conducting Clinical Trials of Medicinal Products and Expert Evaluation of Materials of Clinical Trials” No. 690 as of September 23, 2009.

2 Наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Порядку проведення клінічних випробувань лікарських засобів та експертизи матеріалів клінічних випробувань і Типового положення про комісії з питань етики» №690 від 23 вересня 2009 року.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: