fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Харчові питання, Зернові та олійні культури, Молочні питання

19/ 11/ 2024
  Президент підписав Закон щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми (законопроєкт №5148). Він передбачає підвищення якості харчових продуктів та гармонізацію українського законодавства у сфері харчування з вимогами ЄС. Варто зауважити, що експерти Європейської Бізнес Асоціації активно долучалися над роботою тексту документу. Так, після набуття законом чинності, в Україні буде встановлено граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах. Окрім того, варто наголосити, що компанії-члени Асоціації підтримують заборону використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах (сметана, ряжанка, кефір, сир кисломолочний тощо), яка передбачена статтею 6 Закону №1870-IV. Більш того, як зазначають експерти Асоціації, принципова позиція полягає в тому, що представники молокопереробної галузі є противниками заміни складників молока/молочної сировини (молочного жиру, молочного білка, лактози) не лише пальмовою олією, а будь-якими іншими жирами та білками рослинного, тваринного (немолочного) походження, наприклад, ріпаковою олією, яловичим жиром тощо. Окрім того, законом буде вдосконалено маркування харчових продуктів, що містять рафіновані олії рослинного походження. Тож Асоціація вдячна автору закону Дмитру Соломчуку та Комітету з аграрної політики ВРУ за конструктивні дискусії щодо заборони використання пальмової олії та/або її фракцій у харчовій промисловості України, плідну співпрацю та врахування зауважень та пропозицій Асоціації. Віримо, що він сприятиме вдосконаленню нормативно-правового регулювання питань, пов’язаних з безпечністю та якістю дитячого харчування та підвищенню якості харчових продуктів.

Президент підписав Закон щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми (законопроєкт №5148). Він передбачає підвищення якості харчових продуктів та гармонізацію українського законодавства у сфері харчування з вимогами ЄС. Варто зауважити, що експерти Європейської Бізнес Асоціації активно долучалися над роботою тексту документу. Так, після набуття законом чинності, в Україні буде встановлено граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах.

Окрім того, варто наголосити, що компанії-члени Асоціації підтримують заборону використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах (сметана, ряжанка, кефір, сир кисломолочний тощо), яка передбачена статтею 6 Закону №1870-IV. Більш того, як зазначають експерти Асоціації, принципова позиція полягає в тому, що представники молокопереробної галузі є противниками заміни складників молока/молочної сировини (молочного жиру, молочного білка, лактози) не лише пальмовою олією, а будь-якими іншими жирами та білками рослинного, тваринного (немолочного) походження, наприклад, ріпаковою олією, яловичим жиром тощо.

Окрім того, законом буде вдосконалено маркування харчових продуктів, що містять рафіновані олії рослинного походження.

Тож Асоціація вдячна автору закону Дмитру Соломчуку та Комітету з аграрної політики ВРУ за конструктивні дискусії щодо заборони використання пальмової олії та/або її фракцій у харчовій промисловості України, плідну співпрацю та врахування зауважень та пропозицій Асоціації. Віримо, що він сприятиме вдосконаленню нормативно-правового регулювання питань, пов’язаних з безпечністю та якістю дитячого харчування та підвищенню якості харчових продуктів.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: