fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Електронні платежі

12/ 01/ 2023
  12 січня 2023 року ВРУ прийняла проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо платіжних послуг) (реєстр. № 4366 від 12.11.2020), яким оновлено законодавчі норми, що регулюють порядок використання корпоративних платіжних карток та процедуру звітування по операціях з ними. Застосування корпоративних платіжних інструментів досі супроводжувалося рядом обтяжливих норм, таких як подання паперових оригіналів документів та стислі терміни подання звітності по витратах на відрядження працівників. Ці обмеження гальмували розвиток ринку безготівкових розрахунків, впровадження paperless та, як наслідок, процес детінізації економіки. Європейська Бізнес Асоціація на базі Комітету з електронних платежів декілька років наголошувала на необхідності прийняття відповідних змін. Після набуття чинності, новий закон позбавить бізнес обовязку щодо надання в паперовій формі оригіналів підтвердних документів по операціях з корпоративними платіжними картками (протягом 30-ти днів), надаючи можливість подання підтверджуючих документів в електронному вигляді. Раніше, електронний варіант документів не приймався податковою службою, а представники бізнесу далеко не завжди мають можливість протягом 30-ти днів фізично подати документи.  Більше того, законопроєкт створює умови для оптимізації операційних витрат бізнесу, пов’язаних зі звітуванням про відрядження працівників. Зокрема, якщо працівник під час відрядження не знімає готівку, а розраховується лише карткою, то авансові звіти, за загальним правилом,  не треба подавати до Державної податкової служби, що суттєво спрощує роботу.

12 січня 2023 року ВРУ прийняла проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо платіжних послуг) (реєстр. № 4366 від 12.11.2020), яким оновлено законодавчі норми, що регулюють порядок використання корпоративних платіжних карток та процедуру звітування по операціях з ними. Застосування корпоративних платіжних інструментів досі супроводжувалося рядом обтяжливих норм, таких як подання паперових оригіналів документів та стислі терміни подання звітності по витратах на відрядження працівників. Ці обмеження гальмували розвиток ринку безготівкових розрахунків, впровадження paperless та, як наслідок, процес детінізації економіки.

Європейська Бізнес Асоціація на базі Комітету з електронних платежів декілька років наголошувала на необхідності прийняття відповідних змін.

Після набуття чинності, новий закон позбавить бізнес обов’язку щодо надання в паперовій формі оригіналів підтвердних документів по операціях з корпоративними платіжними картками (протягом 30-ти днів), надаючи можливість подання підтверджуючих документів в електронному вигляді. Раніше, електронний варіант документів не приймався податковою службою, а представники бізнесу далеко не завжди мають можливість протягом 30-ти днів фізично подати документи.

 Більше того, законопроєкт створює умови для оптимізації операційних витрат бізнесу, пов’язаних зі звітуванням про відрядження працівників. Зокрема, якщо працівник під час відрядження не знімає готівку, а розраховується лише карткою, то авансові звіти, за загальним правилом,  не треба подавати до Державної податкової служби, що суттєво спрощує роботу.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: