fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Паливо та енергетика

25/ 09/ 2016
  22 вересня 2016 року Верховна Рада України прийняла в цілому Проект Закону «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг [Комісія]» №2966-д від 19 лютого 2016 року. Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) підтримувала та надавала свої пропозиції до редакції Проекту стосовно правомочності членів Комісії, функцій та повноважень Комісії, особливостей призначення, припинення повноважень та правового статусу членів Комісії, а також щодо відповідальності за порушення законодавства у сферах енергетики та комунальних послуг. Бізнес-спільнота щиро вітає всіх учасників ринку з прийняттям надзвичайно важливого законопроекту, який, серед іншого, є частиною зобов’язань України в рамках Третього енергетичного пакету Європейського союзу. Асоціація сподівається, що Проект забезпечить вільну конкуренцію, справедливі тарифи, захист кінцевого споживача, а також стане передумовою створення дійсно незалежного регулятора енергетики та комунальних послуг. Юридична довідка: Проект Закону «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» №2966-д було зареєстровано у Верховній Раді України (ВРУ) 19 лютого 2016 року (Проект №2966-д). Проект №2966-д було розроблено з метою виконання Україною зобов’язань як сторони Договору про заснування Енергетичного Співтовариства (набрав чинності для України 1 лютого 2011 року), про що зазначено у Пояснювальній записці до цієї законодавчої ініціативи. 22 вересня 2016 року Проект №2966-д прийнято ВРУ у другому читанні та в цілому. Серед іншого, Проект №2966-д визначає: - Правовий статус Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (Комісія) (стаття 1); - Гарантії незалежності Комісії, її членів та інших посадових осіб Комісії (стаття 5); - Особливості призначення та припинення повноважень членів та Голови Комісії (статті 8 та 9); - Функції та повноваження Комісії (стаття 17). Відповідно до пункту 1 Прикінцевих та перехідних положень Проекту №2966-д він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім частини першої статті 11 (стосується фінансування Комісії) та статті 13 (визначає порядок сплати суб’єктами господарювання внесків на регулювання), які набирають чинності з 1 січня 2017 року. 

22 вересня 2016 року Верховна Рада України прийняла в цілому Проект Закону «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг [Комісія]» №2966-д від 19 лютого 2016 року.

Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) підтримувала та надавала свої пропозиції до редакції Проекту стосовно правомочності членів Комісії, функцій та повноважень Комісії, особливостей призначення, припинення повноважень та правового статусу членів Комісії, а також щодо відповідальності за порушення законодавства у сферах енергетики та комунальних послуг.

Бізнес-спільнота щиро вітає всіх учасників ринку з прийняттям надзвичайно важливого законопроекту, який, серед іншого, є частиною зобов’язань України в рамках Третього енергетичного пакету Європейського союзу.

Асоціація сподівається, що Проект забезпечить вільну конкуренцію, справедливі тарифи, захист кінцевого споживача, а також стане передумовою створення дійсно незалежного регулятора енергетики та комунальних послуг.

Юридична довідка:

Проект Закону «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» №2966-д було зареєстровано у Верховній Раді України (ВРУ) 19 лютого 2016 року (Проект №2966-д).

Проект №2966-д було розроблено з метою виконання Україною зобов’язань як сторони Договору про заснування Енергетичного Співтовариства (набрав чинності для України 1 лютого 2011 року), про що зазначено у Пояснювальній записці до цієї законодавчої ініціативи.

22 вересня 2016 року Проект №2966-д прийнято ВРУ у другому читанні та в цілому.

Серед іншого, Проект №2966-д визначає:

– Правовий статус Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (Комісія) (стаття 1);
– Гарантії незалежності Комісії, її членів та інших посадових осіб Комісії (стаття 5);
– Особливості призначення та припинення повноважень членів та Голови Комісії (статті 8 та 9);
– Функції та повноваження Комісії (стаття 17).

Відповідно до пункту 1 Прикінцевих та перехідних положень Проекту №2966-д він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім частини першої статті 11 (стосується фінансування Комісії) та статті 13 (визначає порядок сплати суб’єктами господарювання внесків на регулювання), які набирають чинності з 1 січня 2017 року. 

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: