fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Регуляторні питання

19/ 07/ 2011
  Ми раді повідомити Вам про скасування Наказу Державної податкової адміністрації «Про затвердження форми посвідчення про відрядження» № 260 від 28 липня 1997 року (надалі – Наказ № 260). Відповідне рішення було закріплене Наказом Міністерства фінансів України «Про визнання таким, що втратив чинність, Наказу Державної податкової адміністрації України № 260 від 28 липня 1997 року» № 738 від 21 червня 2011 року який, зокрема, скасовує необхідність оформлення та завірення печаткою підприємства посвідчення про відрядження задля підтвердження валових витрат по відрядженню. Починаючи з 2007 року та з виданням звіту Асоціації «Перешкоди для інвестицій в Україну» (і також з наступним звітом 2009 року «Через перешкоди до успішного бізнесу») Асоціація поступово наголошувала перед відповідними органами влади на тому факті, що існуючі правила адміністрування службових відряджень не відповідають сучасним тенденціям ведення бізнесу, що спричиняє виникнення непорозумінь між підприємствами і податковими органами з приводу підтвердження факту відрядження та права віднесення на валові витрати відповідних витрат, пов’язаних із відрядженнями (наприклад, вимога завіряти печаткою підприємства, до якого відряджений працівник посвідчення про відрядження). У відповідь на численні звернення та зусилля Асоціації Урядом була ініційована робота по внесенню змін до відповідного законодавства. А саме: Податковим кодексом України № 2755- VI від 2 грудня 2010 року з переліку документів, що є необхідними для підтвердження відрядження, було вилучено посвідчення про відрядження, а остаточним кроком слугувало скасування Наказу № 260. Ми дякуємо всім членам Асоціації, хто підтримував наші зусилля, направлені на вирішення цього питання та будемо тримати Вас в курсі в разі подальшого розвитку подій.

Ми раді повідомити Вам про скасування Наказу Державної податкової адміністрації «Про затвердження форми посвідчення про відрядження» № 260 від 28 липня 1997 року (надалі – Наказ № 260).

Відповідне рішення було закріплене Наказом Міністерства фінансів України «Про визнання таким, що втратив чинність, Наказу Державної податкової адміністрації України № 260 від 28 липня 1997 року» № 738 від 21 червня 2011 року який, зокрема, скасовує необхідність оформлення та завірення печаткою підприємства посвідчення про відрядження задля підтвердження валових витрат по відрядженню.

Починаючи з 2007 року та з виданням звіту Асоціації «Перешкоди для інвестицій в Україну» (і також з наступним звітом 2009 року «Через перешкоди до успішного бізнесу») Асоціація поступово наголошувала перед відповідними органами влади на тому факті, що існуючі правила адміністрування службових відряджень не відповідають сучасним тенденціям ведення бізнесу, що спричиняє виникнення непорозумінь між підприємствами і податковими органами з приводу підтвердження факту відрядження та права віднесення на валові витрати відповідних витрат, пов’язаних із відрядженнями (наприклад, вимога завіряти печаткою підприємства, до якого відряджений працівник посвідчення про відрядження).

У відповідь на численні звернення та зусилля Асоціації Урядом була ініційована робота по внесенню змін до відповідного законодавства. А саме: Податковим кодексом України № 2755- VI від 2 грудня 2010 року з переліку документів, що є необхідними для підтвердження відрядження, було вилучено посвідчення про відрядження, а остаточним кроком слугувало скасування Наказу № 260.

Ми дякуємо всім членам Асоціації, хто підтримував наші зусилля, направлені на вирішення цього питання та будемо тримати Вас в курсі в разі подальшого розвитку подій.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: