fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Зернові та олійні культури

28/ 08/ 2014
  Спрощено процедуру доступу до державного Реєстру складських документів на зерно Завдяки зусиллям Європейської Бізнес Асоціації (надалі - Асоціація) було спрощено процедуру доступу зернових складів до державного Реєстру складських документів на зерно (надалі – Реєстр). Передумови: З метою поліпшення умов ведення бізнесу шляхом усунення зайвих обмежень та надмірного регулювання сфери господарської діяльності 9 квітня 2014 року був прийнятий Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру» №1193-VII, який, зокрема, скасував необхідність одержання для зернових складів сертифіката на відповідність послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки, що було дуже позитивно сприйнято бізнес-спільнотою. Але вже в червні цього року ДП «Держреєстри України», що є адміністратором Реєстру, для укладання договору про виконання зерновим складом функцій Реєстратора (надалі - Договір) в обов’язковому порядку висунуло вимогу щодо наявності «документу, виданого територіальним органом державної інспекції сільського господарства України щодо підтвердження відповідності технічному регламенту зернового складу» (надалі – Документ). Необхідно зазначити, що внесення зерновим складом складських документів на зерно до єдиного Реєстру сприяє впорядкуванню роботи та підвищенню довіри до зернових складів, у зв’язку з чим, забезпечення функціонування Реєстру в правовому полі є вкрай важливим для зернової галузі. Відключення ж зернового складу від Реєстру робить неможливим його повноцінне функціонування, а отже, може зірвати закупку озимих зернових від сільгоспвиробників, позбавивши їх, таким чином, фінансування у вкрай важливий період сезону сільгоспробіт. Ми раді зазначити, що наразі вимогу щодо надання Документу з метою отримання доступу до Реєстру було виключено з істотних умов Договору (згідно з новиною на сайті ДП «Держреєстри України»). Відповідно, ці зміни сприятимуть зменшенню бюрократичного навантаження на учасників зернового ринку та суттєво поліпшать умови ведення бізнесу. Асоціація висловлює вдячність всім членам Асоціації, які долучилися та підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. У той же час, Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.



Спрощено процедуру доступу до державного Реєстру складських документів на зерно


Завдяки зусиллям Європейської Бізнес Асоціації (надалі – Асоціація) було спрощено процедуру доступу зернових складів до державного Реєстру складських документів на зерно (надалі – Реєстр).


Передумови: З метою поліпшення умов ведення бізнесу шляхом усунення зайвих обмежень та надмірного регулювання сфери господарської діяльності 9 квітня 2014 року був прийнятий Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру» №1193-VII, який, зокрема, скасував необхідність одержання для зернових складів сертифіката на відповідність послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки, що було дуже позитивно сприйнято бізнес-спільнотою. Але вже в червні цього року ДП «Держреєстри України», що є адміністратором Реєстру, для укладання договору про виконання зерновим складом функцій Реєстратора (надалі – Договір) в обов’язковому порядку висунуло вимогу щодо наявності «документу, виданого територіальним органом державної інспекції сільського господарства України щодо підтвердження відповідності технічному регламенту зернового складу» (надалі – Документ).


Необхідно зазначити, що внесення зерновим складом складських документів на зерно до єдиного Реєстру сприяє впорядкуванню роботи та підвищенню довіри до зернових складів, у зв’язку з чим, забезпечення функціонування Реєстру в правовому полі є вкрай важливим для зернової галузі. Відключення ж зернового складу від Реєстру робить неможливим його повноцінне функціонування, а отже, може зірвати закупку озимих зернових від сільгоспвиробників, позбавивши їх, таким чином, фінансування у вкрай важливий період сезону сільгоспробіт.


Ми раді зазначити, що наразі вимогу щодо надання Документу з метою отримання доступу до Реєстру було виключено з істотних умов Договору (згідно з новиною на сайті ДП «Держреєстри України»). Відповідно, ці зміни сприятимуть зменшенню бюрократичного навантаження на учасників зернового ринку та суттєво поліпшать умови ведення бізнесу.


Асоціація висловлює вдячність всім членам Асоціації, які долучилися та підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. У той же час, Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: