fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

01/ 08/ 2012
  Кабінет Міністрів України затвердив нову редакцію Технічного регламенту електромагнітної сумісності обладнання, яку гармонізовано із Директивою ЄС відповідно пропозицій Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації. Передумови. Під час підтвердження відповідності побутової електротехіники вимогам діючої редакції українського Технічного регламенту електромагнітної сумісності обладнання (надалі – ТР ЕМС) компанії-члени Комітету побутової електротехніки Асоціації стикаються із багатьма суперечностями та обтяжливими процедурами, які не передбачені законодавством ЄС. Так, наприклад, для підтвредження відповідності обладнання, що призначено для безпосереднього підключення до електромережі, відповідно до українського ТР ЕМС виробник повинен залучати призначений огран з оцінки відповідності, застосовуючи модуль оцінки відповідності Аа. Вимога залучати призначений огран з оцінки відповідності відсутня у Директиві ЄС з електромагнітної сумістності. До того ж, такий модуль оцінки відповідності, як Аа, вже відсутній у Технічному регламенті модулів оцінки відповіності, до якого було внесено зміни у 2011 році. Такі суперечності законодавства ускладнють ведення бізнесу для виробників побутової електротехніки. Завдяки зусиллям Комітету побутової електротехніки Асоціації Кабінет Міністрів України Постановою «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2009 року № 785» № 631 від 20 червня 2012 року максимально гармонізував український ТР ЕМС із відповідною Директивою ЄС за змістом та формою. В результаті цього, застосування оновленої редакції ТР ЕМС, яка набирає чинності 21 січня 2013 року, дозволить вирішити проблемні питання підтвердження оцінки відповідності, описані вище. Також зважаючи на те, що технічне регулювання електромагнітної сумістності є однією з пріоритетних сфер, які Україна зобов’язалася привести у відповідність до законодавтсва ЄС, затвердження нової версії ТР ЕМС є значним кроком на шляху європейської інтеграції України. Ми дякуємо всім членам Асоціації, хто підтримував наші зусилля, направлені на вирішення даного актуального питання.

Кабінет Міністрів України затвердив нову редакцію Технічного регламенту електромагнітної сумісності обладнання, яку гармонізовано із Директивою ЄС відповідно пропозицій Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації.

Передумови. Під час підтвердження відповідності побутової електротехіники вимогам діючої редакції українського Технічного регламенту електромагнітної сумісності обладнання (надалі – ТР ЕМС) компанії-члени Комітету побутової електротехніки Асоціації стикаються із багатьма суперечностями та обтяжливими процедурами, які не передбачені законодавством ЄС. Так, наприклад, для підтвредження відповідності обладнання, що призначено для безпосереднього підключення до електромережі, відповідно до українського ТР ЕМС виробник повинен залучати призначений огран з оцінки відповідності, застосовуючи модуль оцінки відповідності Аа. Вимога залучати призначений огран з оцінки відповідності відсутня у Директиві ЄС з електромагнітної сумістності. До того ж, такий модуль оцінки відповідності, як Аа, вже відсутній у Технічному регламенті модулів оцінки відповіності, до якого було внесено зміни у 2011 році. Такі суперечності законодавства ускладнють ведення бізнесу для виробників побутової електротехніки.

Завдяки зусиллям Комітету побутової електротехніки Асоціації Кабінет Міністрів України Постановою «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2009 року № 785» № 631 від 20 червня 2012 року максимально гармонізував український ТР ЕМС із відповідною Директивою ЄС за змістом та формою. В результаті цього, застосування оновленої редакції ТР ЕМС, яка набирає чинності 21 січня 2013 року, дозволить вирішити проблемні питання підтвердження оцінки відповідності, описані вище. Також зважаючи на те, що технічне регулювання електромагнітної сумістності є однією з пріоритетних сфер, які Україна зобов’язалася привести у відповідність до законодавтсва ЄС, затвердження нової версії ТР ЕМС є значним кроком на шляху європейської інтеграції України.

Ми дякуємо всім членам Асоціації, хто підтримував наші зусилля, направлені на вирішення даного актуального питання.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: