fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Відновлення України, Регуляторні питання, Побутова електротехніка, Агрохімія

07/ 10/ 2022
  Вирішення питання військового обліку жінок Згідно з українським законодавством, мільйони українських жінок у віці від 18 до 60 років, які мають спеціальності, професії або дипломи, споріднені з військово-обліковими спеціальностями, зазначеними в наказі Міністерства оборони України 313, з 1 жовтня 2022 року мали стати на військовий облік. Цей наказ викликав дуже багато запитань як у бізнесу, так і у територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП або військкомати). Зокрема, було багато запитань щодо того, чи треба зважати на диплом або ж на реальний досвід роботи під час прийняття рішення про постановку жінки на військовий облік. Не було передбачено чітких винятків для жінок з малолітніми дітьми або вагітних. Окрім цього, було зрозуміло, що взяття на військовий облік такої величезної кількості жінок в 2022 році не вбачалося за можливе, в тому числі, й з огляду на кадрове забезпечення ТЦК та СП. Що, в свою чергу, могло б призвести до накладання штрафів на жінок, які не змогли вчасно стати на військовий облік, та виникнення зайвої соціальної напруги. З огляду на зазначене Міністерством оборони України було прийнято рішення на рік відтермінувати набрання чинності вимогою щодо необхідності жінкам ставати на військовий облік. Водночас остаточно вирішити зазначене питання можна було шляхом прийняття законопроєкту № 6482, який передбачає добровільність взяття на військовий облік жінок за винятком медиків та підтримувався Асоціацією. Зокрема, законопроєкт передбачає, що жінки, які мають спеціальність та/або професію, визначену у відповідному наказі Міністерства оборони України, можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних за власним бажанням. 7 жовтня 2022 року Законопроєкт № 6482  було схвалено Верховною Радою України в другому читанні і наразі він очікує на підписання Президентом України. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Керівника департаменту комітетів Асоціації.

Вирішення питання військового обліку жінок

Згідно з українським законодавством, мільйони українських жінок у віці від 18 до 60 років, які мають спеціальності, професії або дипломи, споріднені з військово-обліковими спеціальностями, зазначеними в наказі Міністерства оборони України 313, з 1 жовтня 2022 року мали стати на військовий облік.

Цей наказ викликав дуже багато запитань як у бізнесу, так і у територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП або військкомати). Зокрема, було багато запитань щодо того, чи треба зважати на диплом або ж на реальний досвід роботи під час прийняття рішення про постановку жінки на військовий облік. Не було передбачено чітких винятків для жінок з малолітніми дітьми або вагітних. Окрім цього, було зрозуміло, що взяття на військовий облік такої величезної кількості жінок в 2022 році не вбачалося за можливе, в тому числі, й з огляду на кадрове забезпечення ТЦК та СП. Що, в свою чергу, могло б призвести до накладання штрафів на жінок, які не змогли вчасно стати на військовий облік, та виникнення зайвої соціальної напруги. З огляду на зазначене Міністерством оборони України було прийнято рішення на рік відтермінувати набрання чинності вимогою щодо необхідності жінкам ставати на військовий облік.

Водночас остаточно вирішити зазначене питання можна було шляхом прийняття законопроєкту № 6482, який передбачає добровільність взяття на військовий облік жінок за винятком медиків та підтримувався Асоціацією. Зокрема, законопроєкт передбачає, що жінки, які мають спеціальність та/або професію, визначену у відповідному наказі Міністерства оборони України, можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних за власним бажанням.

7 жовтня 2022 року Законопроєкт № 6482  було схвалено Верховною Радою України в другому читанні і наразі він очікує на підписання Президентом України.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Керівника департаменту комітетів Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: