fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Регуляторні питання

16/ 11/ 2021
  Верховна Рада ухвалила законопроєкт про адміністративну процедуру 16 листопада ВРУ підтримала законопроєкт №3475 про адміністративну процедуру, який встановлює принципи, якими мають керуватись адміністративні органи у своїй роботі з бізнесом та громадянами, а саме: верховенство права, рівність перед законом, неупередженість державного органу, відкритість, своєчасність та ефективність. Європейська Бізнес Асоціація завжди підтримувала необхідність покращення процедур діяльності органів державної влади та їх посадових осіб та підтримувала необхідність прийняття Проєкту Закону №3475. Проєкт Закону №3475 визначає статус адміністративного органу, склад та статус учасників адміністративного провадження, їх права та обов’язки, тощо. Ще однією з новацій Проєкту Закону №3475 є врегулювання механізму правонаступництва адміністративних органів, що є надзвичайно важливим як для бізнесу, так і для громадян, які отримують ті чи інші адміністративні послуги. Серед інших важливих для бізнесу нововведень варто відзначити регламентацію процедури адміністративного оскарження рішення, дій чи бездіяльності того чи іншого державного органу. Така процедура має існувати в будь-якій високорозвиненій демократичній державі і дозволяє не лише швидше вирішувати проблемні питання бізнесу та громадян, але й суттєво розвантажує судову гілку влади. У той же час, для того, щоб процедура адміністративного оскарження була дійсно ефективною, необхідна чітка регламентація всіх процедурних моментів, адже лише за таких умов державний службовець зможе діяти не свавільно, а керуючись чітко встановленим порядком. Це, по-перше, забезпечує рівність осіб перед законом, адже до всіх однопорядкових справ застосовується однакова процедура. По-друге, існування законодавчо встановленої процедури є вихідною точкою для здійснення контролю, зокрема судового, за законністю діяльності органів влади. Європейська Бізнес Асоціація дякує Парламенту за підтримку законопроєкту та сподівається на його якнайшвидше підписання Президентом України!

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про адміністративну процедуру

16 листопада ВРУ підтримала законопроєкт №3475 про адміністративну процедуру, який встановлює принципи, якими мають керуватись адміністративні органи у своїй роботі з бізнесом та громадянами, а саме: верховенство права, рівність перед законом, неупередженість державного органу, відкритість, своєчасність та ефективність.

Європейська Бізнес Асоціація завжди підтримувала необхідність покращення процедур діяльності органів державної влади та їх посадових осіб та підтримувала необхідність прийняття Проєкту Закону №3475.

Проєкт Закону №3475 визначає статус адміністративного органу, склад та статус учасників адміністративного провадження, їх права та обов’язки, тощо. Ще однією з новацій Проєкту Закону №3475 є врегулювання механізму правонаступництва адміністративних органів, що є надзвичайно важливим як для бізнесу, так і для громадян, які отримують ті чи інші адміністративні послуги.

Серед інших важливих для бізнесу нововведень варто відзначити регламентацію процедури адміністративного оскарження рішення, дій чи бездіяльності того чи іншого державного органу. Така процедура має існувати в будь-якій високорозвиненій демократичній державі і дозволяє не лише швидше вирішувати проблемні питання бізнесу та громадян, але й суттєво розвантажує судову гілку влади. У той же час, для того, щоб процедура адміністративного оскарження була дійсно ефективною, необхідна чітка регламентація всіх процедурних моментів, адже лише за таких умов державний службовець зможе діяти не свавільно, а керуючись чітко встановленим порядком. Це, по-перше, забезпечує рівність осіб перед законом, адже до всіх однопорядкових справ застосовується однакова процедура. По-друге, існування законодавчо встановленої процедури є вихідною точкою для здійснення контролю, зокрема судового, за законністю діяльності органів влади.

Європейська Бізнес Асоціація дякує Парламенту за підтримку законопроєкту та сподівається на його якнайшвидше підписання Президентом України!

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: