fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Агрохімія

30/ 06/ 2021
  30 червня 291 голосом «ЗА» Верховна Рада України підтримала у другому читанні і в цілому проєкт Закону «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України» №2289 від 18 жовтня 2019 року, який має дати зелене світло доступу інноваційних ЗЗР до ринку України. Протягом останніх п’яти років Європейська Бізнес Асоціація неодноразово наголошувала на необхідності скасування обмеження доступу інноваційних ЗЗР до державних випробувань та державної реєстрації. Антиконкурентна норма щодо обмеження ввезення зразків ЗЗР була внесена до статті 4 ЗУ «Про пестиди і агрохімікати» наприкінці 2015 року та фактично закрила для українських аграріїв доступ до останніх розробок у галузі захисту рослин. Це призвело до того, що за ці роки сильно постраждала українська агрохімічна наука, а сільське господарство щороку втрачало мільярди гривень, оскільки відсутність інноваційних ЗЗР гальмувала потенційне зростання як кількісних, так і якісних характеристик урожаю. Прийняття, якнайскоріше підписання та введення в дію цього законопроєкту дасть змогу уже цього року розпочати випробування інноваційних та високоякісних засобів захисту рослин та у коротко- та середньостроковій перспективі забезпечити українського фермера сучасними інструментами для боротьби з бур’янами, шкідниками та хворобами рослин. Тож ми хочемо подякувати усім, хто долучився до вирішення цього надважливого для агрохімічної галузі питання, зокрема представникам Уряду України, керівництву ВРУ та усім народним депутатам України, які підтримали законопроєкт. Сподіваємося на якнайшвидше підписання цього надважливого законопроєкту!

30 червня 291 голосом «ЗА» Верховна Рада України підтримала у другому читанні і в цілому проєкт Закону «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України» №2289 від 18 жовтня 2019 року, який має дати зелене світло доступу інноваційних ЗЗР до ринку України.

Протягом останніх п’яти років Європейська Бізнес Асоціація неодноразово наголошувала на необхідності скасування обмеження доступу інноваційних ЗЗР до державних випробувань та державної реєстрації. Антиконкурентна норма щодо обмеження ввезення зразків ЗЗР була внесена до статті 4 ЗУ «Про пестиди і агрохімікати» наприкінці 2015 року та фактично закрила для українських аграріїв доступ до останніх розробок у галузі захисту рослин.

Це призвело до того, що за ці роки сильно постраждала українська агрохімічна наука, а сільське господарство щороку втрачало мільярди гривень, оскільки відсутність інноваційних ЗЗР гальмувала потенційне зростання як кількісних, так і якісних характеристик урожаю.

Прийняття, якнайскоріше підписання та введення в дію цього законопроєкту дасть змогу уже цього року розпочати випробування інноваційних та високоякісних засобів захисту рослин та у коротко- та середньостроковій перспективі забезпечити українського фермера сучасними інструментами для боротьби з бур’янами, шкідниками та хворобами рослин.

Тож ми хочемо подякувати усім, хто долучився до вирішення цього надважливого для агрохімічної галузі питання, зокрема представникам Уряду України, керівництву ВРУ та усім народним депутатам України, які підтримали законопроєкт. Сподіваємося на якнайшвидше підписання цього надважливого законопроєкту!

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: