fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

15/ 10/ 2020
  Асоціація вітає прийняття Постанови Уряду N955 від 9 жовтня 2020 року, яка (1) визначила втрату чинності Технічним регламентом щодо енергетичного маркування пилососів (ТР щодо енергетичного маркування пилососів); (2) виключила ТР щодо енергетичного маркування пилососів з переліку технічних регламентів, відповідність яким повинні перевіряти органи державного ринкового нагляду; (3) внесла відповідні поправки до ТР щодо вимог до екодизайну пилососів. Асоціація постійно підтримує зусилля органів влади, направлені на гармонізацію українських технічних регламентів та законодавства відповідно до директив Європейського Союзу з метою усунення торгівельних барєрів та сприяння підписанню угоди ACAA між Україною та ЄС про взаємне визнання процедур оцінки відповідності. Отже, Асоціація звернула увагу державних органів на прийняття рішення Суду ЄС щодо визнання недійсним Регламенту ЄС 665\2013 про енергетичне маркування пилососів, що призвело до невідповідності законодавчих вимог до пилососів в ЄС та Україні. А саме, з одного боку, в ЄС заборонялося супроводжувати пилососи енергетичним маркуваннями, а з іншого – заборонялося розмитнювати пилососи в Україні без такого маркування. Тому Асоціація запропонувала та відстоювала необхідність розроблення та прийняття рішення про втрату чинності ТР щодо енергетичного маркування пилососів в Україні. Асоціація вдячна Державному агентству з енергоефективності та енергозбереження, Міністерству енергетики України та іншим залученим державним органам за врахування пропозицій бізнес спільноти та сподівається на подальшу конструктивну співпрацю, спрямовану на гармонізацію сфери технічного регулювання в Україні відповідно до вимоги ЄС. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.  

Асоціація вітає прийняття Постанови Уряду N955 від 9 жовтня 2020 року, яка (1) визначила втрату чинності Технічним регламентом щодо енергетичного маркування пилососів (ТР щодо енергетичного маркування пилососів); (2) виключила ТР щодо енергетичного маркування пилососів з переліку технічних регламентів, відповідність яким повинні перевіряти органи державного ринкового нагляду; (3) внесла відповідні поправки до ТР щодо вимог до екодизайну пилососів.

Асоціація постійно підтримує зусилля органів влади, направлені на гармонізацію українських технічних регламентів та законодавства відповідно до директив Європейського Союзу з метою усунення торгівельних бар’єрів та сприяння підписанню угоди ACAA між Україною та ЄС про взаємне визнання процедур оцінки відповідності.

Отже, Асоціація звернула увагу державних органів на прийняття рішення Суду ЄС щодо визнання недійсним Регламенту ЄС 665\2013 про енергетичне маркування пилососів, що призвело до невідповідності законодавчих вимог до пилососів в ЄС та Україні. А саме, з одного боку, в ЄС заборонялося супроводжувати пилососи енергетичним маркуваннями, а з іншого – заборонялося розмитнювати пилососи в Україні без такого маркування. Тому Асоціація запропонувала та відстоювала необхідність розроблення та прийняття рішення про втрату чинності ТР щодо енергетичного маркування пилососів в Україні.

Асоціація вдячна Державному агентству з енергоефективності та енергозбереження, Міністерству енергетики України та іншим залученим державним органам за врахування пропозицій бізнес спільноти та сподівається на подальшу конструктивну співпрацю, спрямовану на гармонізацію сфери технічного регулювання в Україні відповідно до вимоги ЄС.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

 

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: