fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

26/ 07/ 2020
  Європейська Бізнес Асоціація вітає публікацію та прийняття Наказу Міністерства розвитку економіки торгівлі та сільського господарства №1176 від 20 червня 2020 року, яким були внесені зміни до Правил застосування одиниць вимірювання в Україні. Зокрема, Асоціація не підтримала першу редакцію проєкту Наказу, опубліковану на сайті Міністерства 14 січня 2020, оскільки, в ній передбачалось, що всі суб’єкти господарювання будуть змушені в обов’язковому порядку застосовувати і міжнародні позначення одиниць вимірювання (з використанням літер латинського чи грецького алфавіту), і українські позначення одиниць вимірювання (з використанням літер українського алфавіту) на маркуванні продукції на ринку України. Так, компанії-члени Асоціації вважали, що запропоновані проєктом Наказу зміни щодо обов’язкового двомовного маркування призвели б до суттєвого погіршення умов ведення бізнесу та додаткових витрат, адже передбачали внесення змін на виробництві. Бізнес-спільнота вдячна Міністерству за врахування більшості пропозицій від бізнесу в оновленій редакції Наказу №1176, який наразі передбачає, обов’язковість застосування лише міжнародних позначень одиниць вимірювання та можливість застосування додатково українських позначень одиниць вимірювання для таких галузей як агрохімія, побутова техніка, ліки, косметика та ветеринарні препарати, тощо. При цьому, у випадку нанесення двомовного маркування бізнес також матиме право самостійно вирішувати в якій послідовності наносити латинські та українські позначення. Водночас, на жаль, Наказ все ж залишає обов’язок здійснювати маркування для харчової продукції на двох мовах, оскільки законодавчо для такої продукції основним є маркування державною мовою. Задля отримання додаткової інформації, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Європейська Бізнес Асоціація вітає публікацію та прийняття Наказу Міністерства розвитку економіки торгівлі та сільського господарства №1176 від 20 червня 2020 року, яким були внесені зміни до Правил застосування одиниць вимірювання в Україні.

Зокрема, Асоціація не підтримала першу редакцію проєкту Наказу, опубліковану на сайті Міністерства 14 січня 2020, оскільки, в ній передбачалось, що всі суб’єкти господарювання будуть змушені в обов’язковому порядку застосовувати і міжнародні позначення одиниць вимірювання (з використанням літер латинського чи грецького алфавіту), і українські позначення одиниць вимірювання (з використанням літер українського алфавіту) на маркуванні продукції на ринку України. Так, компанії-члени Асоціації вважали, що запропоновані проєктом Наказу зміни щодо обов’язкового двомовного маркування призвели б до суттєвого погіршення умов ведення бізнесу та додаткових витрат, адже передбачали внесення змін на виробництві.

Бізнес-спільнота вдячна Міністерству за врахування більшості пропозицій від бізнесу в оновленій редакції Наказу №1176, який наразі передбачає, обов’язковість застосування лише міжнародних позначень одиниць вимірювання та можливість застосування додатково українських позначень одиниць вимірювання для таких галузей як агрохімія, побутова техніка, ліки, косметика та ветеринарні препарати, тощо. При цьому, у випадку нанесення двомовного маркування бізнес також матиме право самостійно вирішувати в якій послідовності наносити латинські та українські позначення. Водночас, на жаль, Наказ все ж залишає обов’язок здійснювати маркування для харчової продукції на двох мовах, оскільки законодавчо для такої продукції основним є маркування державною мовою.

Задля отримання додаткової інформації, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: