fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Електронні платежі

03/ 07/ 2018
  Асоціація завжди підтримувала перехід на обов’язкову фіскалізацію для всіх суб’єктів бізнесу, задля зменшення тіньового готівкового обороту та встановлення рівних умов для всіх учасників ринку. В той же час, в окремих випадках законодавство не завжди чітко визначає вимоги щодо використання реєстраторів розрахункових операцій, що несе в собі невизначеність для бізнесу та підвищує ризики застосування заходів впливу з боку органів державного контролю. З метою вирішення такої невизначеності Асоціація направила запит на Державну фіскальну службу щодо порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій у випадках, коли розрахунки за отримані товари або послуги здійснюються виключно у безготівковій формі. В отриманих нами офіційних роз’ясненнях Державна фіскальна служба звертає увагу на необхідність застосування РРО незалежно від форми, у якій здійснюються розрахунки. Виключенням можуть бути випадки передбачені Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Зокрема РРО можуть не застосовуватись у місці отримання товарів, якщо споживач вже здійснив оплату товару та отримав розрахунковий документ. Разом з тим, ми продовжуємо працювати над розширенням переліку інструментів реєстрації розрахункових операцій, можливістю застосування сучасних технологій фіскалізації та спрощенням процедури фіскалізації операцій, які здійснюються в безготівковій формі.

Асоціація завжди підтримувала перехід на обов’язкову фіскалізацію для всіх суб’єктів бізнесу, задля зменшення тіньового готівкового обороту та встановлення рівних умов для всіх учасників ринку.

В той же час, в окремих випадках законодавство не завжди чітко визначає вимоги щодо використання реєстраторів розрахункових операцій, що несе в собі невизначеність для бізнесу та підвищує ризики застосування заходів впливу з боку органів державного контролю.

З метою вирішення такої невизначеності Асоціація направила запит на Державну фіскальну службу щодо порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій у випадках, коли розрахунки за отримані товари або послуги здійснюються виключно у безготівковій формі.

В отриманих нами офіційних роз’ясненнях Державна фіскальна служба звертає увагу на необхідність застосування РРО незалежно від форми, у якій здійснюються розрахунки. Виключенням можуть бути випадки передбачені Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Зокрема РРО можуть не застосовуватись у місці отримання товарів, якщо споживач вже здійснив оплату товару та отримав розрахунковий документ.

Разом з тим, ми продовжуємо працювати над розширенням переліку інструментів реєстрації розрахункових операцій, можливістю застосування сучасних технологій фіскалізації та спрощенням процедури фіскалізації операцій, які здійснюються в безготівковій формі.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: