fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

19/ 06/ 2018
  Реєстрація переважної більшості типів побутової техніки та електроніки скасована. Довгий час Комітет побутової електротехніки Асоціації вів переговори з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері звязку та інформатизації та іншими зацікавленими сторонами щодо необхідності скасування реєстрації побутової електротехніки. Ми вважаємо, що реєстрації в НКРЗІ має підлягати лише обмежений перелік техніки з низьким рівнем відповідності суттєвим вимогам, визначеним у Технічному регламенті радіообладнання. Такий підхід також закріплений у Директиві ЄС 2014/53. Тому після прийняття Технічного регламенту, експерти Комітету прийняли активну участь у розробці проекту рішення НКРЗІ щодо нового порядку та форми Реєстру дозволених радіоелектронних засобів. В документі було враховано пропозиції Асоціації та скасовано реєстрацію більшості видів побутової електротехніки та електроніки. На початку квітня було прийнято відповідне рішення НКРЗІ N188, а 7 червня 2018 року документ був офіційно зареєстрований в Міністерстві юстиції. Ми з нетерпінням чекаємо на офіційне опублікування Рішення та набрання ним чинності найближчим часом. Ми вдячні Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації та іншим залученим державним органам за прийняття цього Рішення та сподіваємося на подальшу конструктивну співпрацю. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Реєстрація переважної більшості типів побутової техніки та електроніки скасована. Довгий час Комітет побутової електротехніки Асоціації вів переговори з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації та іншими зацікавленими сторонами щодо необхідності скасування реєстрації побутової електротехніки.

Ми вважаємо, що реєстрації в НКРЗІ має підлягати лише обмежений перелік техніки з низьким рівнем відповідності суттєвим вимогам, визначеним у Технічному регламенті радіообладнання. Такий підхід також закріплений у Директиві ЄС 2014/53.

Тому після прийняття Технічного регламенту, експерти Комітету прийняли активну участь у розробці проекту рішення НКРЗІ щодо нового порядку та форми Реєстру дозволених радіоелектронних засобів. В документі було враховано пропозиції Асоціації та скасовано реєстрацію більшості видів побутової електротехніки та електроніки.

На початку квітня було прийнято відповідне рішення НКРЗІ N188, а 7 червня 2018 року документ був офіційно зареєстрований в Міністерстві юстиції. Ми з нетерпінням чекаємо на офіційне опублікування Рішення та набрання ним чинності найближчим часом.

Ми вдячні Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації та іншим залученим державним органам за прийняття цього Рішення та сподіваємося на подальшу конструктивну співпрацю.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: