fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

HR

21/ 07/ 2015
  Права працевлаштованих інвалідів в Україні - за зразком європейських. Уряд запроваджує стимулюючі механізми для роботодавців з тим, аби права інвалідів на працю були захищені. Про це йде мова у новому законопроекті щодо зайнятості інвалідів №2322а, зареєстрованому у Верховній Раді України 9 липня. Так, новий законопроект передбачає: можливість зарахування визначеної кількості інвалідів, що забезпечені роботою на підприємствах, організаціях громадських організацій інвалідів; можливість співпраці з підприємствами, організаціями громадських організацій інвалідів шляхом укладення з ними договорів замість складної та незрозумілої процедури співпраці з третіми особами (ГО) Разом з тим, Асоціація наголошувала на необхідності внесення деяких змін та уточнень, зокрема: можливість укладати договори на закупівлю товарів, робіт та послуг, що виробляються підприємствами або організаціями громадських організацій інвалідів (раніше можна було лише на виробництво товарів, виконання робіт і послуг, які виготовлялися безпосередньо інвалідами) розробка прозорого механізму зарахування кількості робочих місць для уникнення будь-яких зловживань зі сторони державних органів (виключення положення щодо необхідності отримання рішення Фонду соціального захисту інвалідів); необхідність виключення положення, яке встановлювало залежність між наявністю дозволу на право користування пільгами з оподаткування у відповідної організації громадських організацій інвалідів та можливістю зарахування такої співпраці як виконання нормативу робочих місць Ми раді, що наші пропозиції були позитивно сприйняті Урядом та знайшли своє відображення у проекті Закону. Вислювлюємо вдячність співробітникам Мінсоцполітики за їх відкритість до співпраці і просування європейських практик в українське законодавче поле, а також компаніям-членам Асоціації за активну участь у висвітленні даної проблеми. Юридична довідка 6 січня 2015 року на сайті Міністерства соціальної політики України (Мінсоцполітики) був оприлюднений для громадського обговорення проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зайнятості інвалідів» (проект Мінсоцполітики). 9 липня у Верховній Раді України був зареєстрований урядовий законопроект щодо зайнятості інвалідів №2322а.

Права працевлаштованих інвалідів в Україні – за зразком європейських. Уряд запроваджує стимулюючі механізми для роботодавців з тим, аби права інвалідів на працю були захищені. Про це йде мова у новому законопроекті щодо зайнятості інвалідів №2322а, зареєстрованому у Верховній Раді України 9 липня.

Так, новий законопроект передбачає:

  • можливість зарахування визначеної кількості інвалідів, що забезпечені роботою на підприємствах, організаціях громадських організацій інвалідів;
  • можливість співпраці з підприємствами, організаціями громадських організацій інвалідів шляхом укладення з ними договорів замість складної та незрозумілої процедури співпраці з третіми особами (ГО)

Разом з тим, Асоціація наголошувала на необхідності внесення деяких змін та уточнень, зокрема:

  • можливість укладати договори на закупівлю товарів, робіт та послуг, що виробляються підприємствами або організаціями громадських організацій інвалідів (раніше можна було лише на виробництво товарів, виконання робіт і послуг, які виготовлялися безпосередньо інвалідами)
  • розробка прозорого механізму зарахування кількості робочих місць для уникнення будь-яких зловживань зі сторони державних органів (виключення положення щодо необхідності отримання рішення Фонду соціального захисту інвалідів);
  • необхідність виключення положення, яке встановлювало залежність між наявністю дозволу на право користування пільгами з оподаткування у відповідної організації громадських організацій інвалідів та можливістю зарахування такої співпраці як виконання нормативу робочих місць

Ми раді, що наші пропозиції були позитивно сприйняті Урядом та знайшли своє відображення у проекті Закону. Вислювлюємо вдячність співробітникам Мінсоцполітики за їх відкритість до співпраці і просування європейських практик в українське законодавче поле, а також компаніям-членам Асоціації за активну участь у висвітленні даної проблеми.

Юридична довідка

6 січня 2015 року на сайті Міністерства соціальної політики України (Мінсоцполітики) був оприлюднений для громадського обговорення проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зайнятості інвалідів» (проект Мінсоцполітики).

9 липня у Верховній Раді України був зареєстрований урядовий законопроект щодо зайнятості інвалідів №2322а.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: