fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

20/ 04/ 2012
  В результаті роботи Європейської Бізнес Асоціації Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації України (надалі – НКРЗІ), своїм рішенням № 153 від 22 березня 2012 року схвалила “Пропозиції щодо внесення змін до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України та Плану використання радіочастотного ресурсу України”, які враховують рекомендації Комітету побутової електротехніки Асоціації щодо запровадження сучасних радіотехнологій в Україні. Зокрема це стосується технологій надширокосмугового радіо доступу, а саме: TransferJet (діапазон 4.2-4.8 ГГц) та WirelessHD (діапазон 57-66 ГГц). Після остаточного затвердження даних пропозицій Кабінетом Міністрів України іноземні виробники радіо електроніки, провівши необхідні дослідження та отримавши відповідні дозвільні документи, зможуть завозити та продавати українським споживачам високотехнологічне обладнання. Передумови: Будь-яка радіо електроніка використовує радіочастотний ресурс країни, в якій вона функціонує, а використання такого ресурсу регулюється національним законодавством. Так, в Україні дане питання регулюється, серед іншого, Законом України «Про радіочастотний ресурс України» № 1770-III від 1 червня 2000 року, який передбачає проходження обов’язкових процедур для імпорту та використання радіоелектроніки на території України. Першочерговим кроком в даному процесі є включення радіотехнології до «Плану використання радіочастотного ресурсу України». Ми раді повідомити Вам, що після довготривалої співпраці з багатьма державними органами, Асоціації вдалося домогтись розробки пропозицій та схвалення їх НКРЗІ для внесення радіочастот технологій TransferJet та WirelessHD до «Плану використання радіочастотного ресурсу України». Ми продовжимо нашу роботу для остаточного затвердження даних позитивних змін до законодавства України.

В результаті роботи Європейської Бізнес Асоціації Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації України (надалі – НКРЗІ), своїм рішенням № 153 від 22 березня 2012 року схвалила “Пропозиції щодо внесення змін до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України та Плану використання радіочастотного ресурсу України”, які враховують рекомендації Комітету побутової електротехніки Асоціації щодо запровадження сучасних радіотехнологій в Україні.

Зокрема це стосується технологій надширокосмугового радіо доступу, а саме: TransferJet (діапазон 4.2-4.8 ГГц) та WirelessHD (діапазон 57-66 ГГц). Після остаточного затвердження даних пропозицій Кабінетом Міністрів України іноземні виробники радіо електроніки, провівши необхідні дослідження та отримавши відповідні дозвільні документи, зможуть завозити та продавати українським споживачам високотехнологічне обладнання.

Передумови: Будь-яка радіо електроніка використовує радіочастотний ресурс країни, в якій вона функціонує, а використання такого ресурсу регулюється національним законодавством. Так, в Україні дане питання регулюється, серед іншого, Законом України «Про радіочастотний ресурс України» № 1770-III від 1 червня 2000 року, який передбачає проходження обов’язкових процедур для імпорту та використання радіоелектроніки на території України. Першочерговим кроком в даному процесі є включення радіотехнології до «Плану використання радіочастотного ресурсу України».

Ми раді повідомити Вам, що після довготривалої співпраці з багатьма державними органами, Асоціації вдалося домогтись розробки пропозицій та схвалення їх НКРЗІ для внесення радіочастот технологій TransferJet та WirelessHD до «Плану використання радіочастотного ресурсу України».

Ми продовжимо нашу роботу для остаточного затвердження даних позитивних змін до законодавства України.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: