fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

23/ 01/ 2012
  Міністерство економічного розвитку та торгівлі України розробило зміни до Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання відповідно до пропозицій ЄБА. Міністерство економічного розвитку та торгівлі України в результаті довготривалої роботи та зусиль ЄБА врахувало пропозиції Комітету побутової електротехніки Асоціації щодо необхідності приведення Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання у відповідність із законодавством ЄС. В результаті цього 10 січня 2012 року на веб-сайті Міністерства для громадського обговорення був опублікований проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2009 року № 785», який враховує наші пропозиції. Прийняття даного нормативного акту стане значним позитивним кроком на шляху гармонізації технічного регулювання в Україні із законодавством ЄС та полегшить діяльність іноземних та вітчизняних виробників побутової електротехніки. Передумови: Технічний регламент з електромагнітної сумісності обладнання був розроблений на основі Директиви 2004/108/ЄС, але незважаючи на це, він містить значні розбіжності з Директивою, що призводить до невиправдних витрат коштів та часу, які несуть компанії. Крім того, даний технічний регламент є одним із чотирьох пріоритетних регламентів, максимальна гармонізація яких необхідна для підписання Україною та ЄС Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (АСАА). Підписання даної Угоди сприятиме вільному пересуванню продукції між Україною та ЄС без проходження додаткових процедур оцінки відповідності. Ми дякуємо всім членам Асоціації, хто підтримував наші зусилля, направлені на вирішення цього питання, та будемо тримати Вас в курсі подальшого розвитку подій.

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України розробило зміни до Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання відповідно до пропозицій ЄБА.

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України в результаті довготривалої роботи та зусиль ЄБА врахувало пропозиції Комітету побутової електротехніки Асоціації щодо необхідності приведення Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання у відповідність із законодавством ЄС. В результаті цього 10 січня 2012 року на веб-сайті Міністерства для громадського обговорення був опублікований проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2009 року № 785», який враховує наші пропозиції. Прийняття даного нормативного акту стане значним позитивним кроком на шляху гармонізації технічного регулювання в Україні із законодавством ЄС та полегшить діяльність іноземних та вітчизняних виробників побутової електротехніки.

Передумови: Технічний регламент з електромагнітної сумісності обладнання був розроблений на основі Директиви 2004/108/ЄС, але незважаючи на це, він містить значні розбіжності з Директивою, що призводить до невиправдних витрат коштів та часу, які несуть компанії. Крім того, даний технічний регламент є одним із чотирьох пріоритетних регламентів, максимальна гармонізація яких необхідна для підписання Україною та ЄС Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (АСАА). Підписання даної Угоди сприятиме вільному пересуванню продукції між Україною та ЄС без проходження додаткових процедур оцінки відповідності.

Ми дякуємо всім членам Асоціації, хто підтримував наші зусилля, направлені на вирішення цього питання, та будемо тримати Вас в курсі подальшого розвитку подій.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: