fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

23/ 10/ 2012
  Як результат зусиль Європейської Бізнес Асоціації, Вадим Колісніченко, один з авторів «Мовного закону», звернувся до Премєр-міністра України з пропозицією розглянути можливість прийняття доручення Кабінету Міністрів України для центральних органів виконавчої влади щодо незастосування штрафних санкцій до виробників, врахувавши пропозиції Європейської Бізнес Асоціації та інших громадських організацій. Після проведення переговорів з авторами «Мовного закону» Комітетами Асоціації були підготовлені пропозиції та обґрунтування стосовно тексту 26 Статті Закону України «Про регулювання державної мовної політики», якою передбачено маркування товарів та виготовлення інструкцій двома мовами: українською і однією з регіональних мов або мов меншин. Оскільки формулювання положень частини 3 ст. 26 Закону може призвести до негативних наслідків через невірне тлумачення цієї норми, зокрема величезних фінансових збитків, неконтрольованого переміщенні продукції з одного регіону до іншого, вилучення з обігу багатьох товарів народного споживання, в тому числі соціально значущих товарів та значних ненадходжень до бюджету країни, Європейська Бізнес Асоціація звернулась з проханням не проводити штрафні санкції до часу приведення у відповідність із Законом підзаконних нормативно-правових актів та положень самого Закону. Наразі Проект Закону «Про внесення змін до законодавства України (щодо удосконалення державної мовної політики)» зареєстровано в Верховній Раді України 6 вересня 2012 року. Ми будемо інформувати про подальший розвиток подій щодо цього питання.

Як результат зусиль Європейської Бізнес Асоціації, Вадим Колісніченко, один з авторів «Мовного закону», звернувся до Прем’єр-міністра України з пропозицією розглянути можливість прийняття доручення Кабінету Міністрів України для центральних органів виконавчої влади щодо незастосування штрафних санкцій до виробників, врахувавши пропозиції Європейської Бізнес Асоціації та інших громадських організацій.

Після проведення переговорів з авторами «Мовного закону» Комітетами Асоціації були підготовлені пропозиції та обґрунтування стосовно тексту 26 Статті Закону України «Про регулювання державної мовної політики», якою передбачено маркування товарів та виготовлення інструкцій двома мовами: українською і однією з регіональних мов або мов меншин.

Оскільки формулювання положень частини 3 ст. 26 Закону може призвести до негативних наслідків через невірне тлумачення цієї норми, зокрема величезних фінансових збитків, неконтрольованого переміщенні продукції з одного регіону до іншого, вилучення з обігу багатьох товарів народного споживання, в тому числі соціально значущих товарів та значних ненадходжень до бюджету країни, Європейська Бізнес Асоціація звернулась з проханням не проводити штрафні санкції до часу приведення у відповідність із Законом підзаконних нормативно-правових актів та положень самого Закону.

Наразі Проект Закону «Про внесення змін до законодавства України (щодо удосконалення державної мовної політики)» зареєстровано в Верховній Раді України 6 вересня 2012 року.

Ми будемо інформувати про подальший розвиток подій щодо цього питання.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: