fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Деревообробна та меблева галузь

28/ 08/ 2020
  Лісогосподарські підприємства увійшли до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації Європейська Бізнес Асоціація рада повідомити, що державні лісогосподарські підприємства увійшли до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації. Відповідний законопроєкт зі списком заборонених до приватизації держкомпаній був схвалений Урядом на засіданні 26 серпня. Зокрема, цей перелік містить 474 обєкти культури, спорту та лісового господарства, які не можуть бути приватизовані. Незабаром документ буде переданий на розгляд до Верховної Ради України.  Асоціація вітає рішення Уряду, адже експерти Комітету деревообробної та меблевої галузі послідовно виступають за недопущення приватизації у лісному секторі. Оскільки лісогосподарське виробництво є довготривалим, а оборот рубки (строк вирощування лісу до рубання) в середньому складає 80-100 років, тільки підприємства державної форми власності можуть забезпечити послідовність виконання лісогосподарських заходів та дотримуватися принципів сталого лісоуправління. Ліс – це національне багатство, тож держава повинна мати змогу впливати та контролювати хід лісогосподарської діяльності, що буде неможливим за умови приватизації підприємств. Сподіваємося на підтримку даного рішення народними депутатами України!  

Лісогосподарські підприємства увійшли до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації

Європейська Бізнес Асоціація рада повідомити, що державні лісогосподарські підприємства увійшли до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації.

Відповідний законопроєкт зі списком заборонених до приватизації держкомпаній був схвалений Урядом на засіданні 26 серпня. Зокрема, цей перелік містить 474 об’єкти культури, спорту та лісового господарства, які не можуть бути приватизовані. Незабаром документ буде переданий на розгляд до Верховної Ради України. 

Асоціація вітає рішення Уряду, адже експерти Комітету деревообробної та меблевої галузі послідовно виступають за недопущення приватизації у лісному секторі. Оскільки лісогосподарське виробництво є довготривалим, а оборот рубки (строк вирощування лісу до рубання) в середньому складає 80-100 років, тільки підприємства державної форми власності можуть забезпечити послідовність виконання лісогосподарських заходів та дотримуватися принципів сталого лісоуправління.

Ліс – це національне багатство, тож держава повинна мати змогу впливати та контролювати хід лісогосподарської діяльності, що буде неможливим за умови приватизації підприємств. Сподіваємося на підтримку даного рішення народними депутатами України!

 

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: