fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Деревообробна та меблева галузь

30/ 11/ 2021
  Минулої п’ятниці в НУБІП відбувся круглий стіл «Заготівля деревини: скільки саме безпечно для природи і достатньо для бізнесу», в якому взяли активну участь представники Комітету деревообробної та меблевої галузі Європейської Бізнес Асоціації. Українські деревообробні та меблеві компанії, як ніхто зацікавлені в примножені українських лісів та ефективному веденні лісового господарства. «Ми інвестуємо в нові виробництва, модернізацію в сотні мільйонів доларів і хочемо працювати в Україні багато років. Тому для нас важливо щоб ліси примножувались і використовувались раціонально» - Богдан Цуприк, Голова Комітету деревообробної та меблевої галузі Європейської Бізнес Асоціації. На сьогоднішній день деревообробні підприємства відчувають гострий дефіцит сировини, викликаний насамперед недостатніми обсягами рубок головного користування, що у подальшому призводить до перестигання лісу і, як наслідок цього, до погіршення якості деревини. На думку деревообробників, необхідно збільшити обсяги рубок головного користування, що сприятиме збільшенню заготівлі якісної деревини й забезпечить оптимальну структуру вирубки лісу. Потенціал збільшення підтвердили представники Держлісагентства спираючись, зокрема, на вікову структуру лісів (доля стиглих та перестійних лісів сягає 18,7%). Також під час зустрічі були озвучені думки учасників щодо падіння рівня поглинання вуглецю та виділення кисню стиглим лісом у порівнянні з молодим та зростаючим лісом. Україна має примножувати власні ліси, вести раціонально лісове господарство, адже ліси – це з одного боку важлива екосистема, що позитивно впливає на клімат, навколишнє середовище та життя людей, а з іншого –  це важливий природний ресурс, необхідний для стабільної роботи одразу трьох галузей економіки – лісової, деревообробної та меблевої, які мають стабільно працювати і розвиватися.

Минулої п’ятниці в НУБІП відбувся круглий стіл «Заготівля деревини: скільки саме безпечно для природи і достатньо для бізнесу», в якому взяли активну участь представники Комітету деревообробної та меблевої галузі Європейської Бізнес Асоціації.

Українські деревообробні та меблеві компанії, як ніхто зацікавлені в примножені українських лісів та ефективному веденні лісового господарства.

«Ми інвестуємо в нові виробництва, модернізацію в сотні мільйонів доларів і хочемо працювати в Україні багато років. Тому для нас важливо щоб ліси примножувались і використовувались раціонально» – Богдан Цуприк, Голова Комітету деревообробної та меблевої галузі Європейської Бізнес Асоціації.

На сьогоднішній день деревообробні підприємства відчувають гострий дефіцит сировини, викликаний насамперед недостатніми обсягами рубок головного користування, що у подальшому призводить до перестигання лісу і, як наслідок цього, до погіршення якості деревини. На думку деревообробників, необхідно збільшити обсяги рубок головного користування, що сприятиме збільшенню заготівлі якісної деревини й забезпечить оптимальну структуру вирубки лісу.

Потенціал збільшення підтвердили представники Держлісагентства спираючись, зокрема, на вікову структуру лісів (доля стиглих та перестійних лісів сягає 18,7%). Також під час зустрічі були озвучені думки учасників щодо падіння рівня поглинання вуглецю та виділення кисню стиглим лісом у порівнянні з молодим та зростаючим лісом.

Україна має примножувати власні ліси, вести раціонально лісове господарство, адже ліси – це з одного боку важлива екосистема, що позитивно впливає на клімат, навколишнє середовище та життя людей, а з іншого –  це важливий природний ресурс, необхідний для стабільної роботи одразу трьох галузей економіки – лісової, деревообробної та меблевої, які мають стабільно працювати і розвиватися.

01/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: