fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Логістичні питання

15/ 09/ 2021
  Минулого тижня відбулась зустріч Європейської Бізнес Асоціації та Державної регуляторної служби України щодо скасування регулярної плати за послугу криголамного судна для морських суден. До заходу долучились Міністерство інфраструктури України, Міністерство економіки України, ДП «Адміністрація морських портів України» та Антимонопольний комітет України.   Бізнес вже досить тривалий час привертає увагу до механізму стягнення окремої плати за послуги, що є необґрунтованим, оскільки судновласник, фактично, сплачує за проведення криголамних робіт двічі, при тому, що криголамні роботи є однією зі складових забезпечення безпеки судноплавства на судноплавних шляхах, за які судновласник сплачує у складі корабельного збору за кожний вхід та вихід судна у/за межі акваторії морського порту.   Комплексно обговоривши зазначену тему, сторони домовилися, що Мінінфраструктури зі свого боку, надасть пропозиції щодо вирішення проблемного питання з урахуванням пропозицій та зауважень бізнесу.   Дякуємо Голові ДРС Олексію Кучеру за медіацію та платформу ДРС для зустрічі. Сподіваємося на подальше продовження активної співпраці бізнесу та державних органів!
Минулого тижня відбулась зустріч Європейської Бізнес Асоціації та Державної регуляторної служби України щодо скасування регулярної плати за послугу криголамного судна для морських суден. До заходу долучились Міністерство інфраструктури України, Міністерство економіки України, ДП «Адміністрація морських портів України» та Антимонопольний комітет України.
 
Бізнес вже досить тривалий час привертає увагу до механізму стягнення окремої плати за послуги, що є необґрунтованим, оскільки судновласник, фактично, сплачує за проведення криголамних робіт двічі, при тому, що криголамні роботи є однією зі складових забезпечення безпеки судноплавства на судноплавних шляхах, за які судновласник сплачує у складі корабельного збору за кожний вхід та вихід судна у/за межі акваторії морського порту.
 
Комплексно обговоривши зазначену тему, сторони домовилися, що Мінінфраструктури зі свого боку, надасть пропозиції щодо вирішення проблемного питання з урахуванням пропозицій та зауважень бізнесу.
 
Дякуємо Голові ДРС Олексію Кучеру за медіацію та платформу ДРС для зустрічі. Сподіваємося на подальше продовження активної співпраці бізнесу та державних органів!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: