fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

22/ 03/ 2021
  22 березня представники Комітету побутової електротехніки ЕВА зустрілись з Головою Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики паном Микитою Потураєвим. Учасники обговорили пропозиції бізнесу до ЗУ про забезпечення функціонування української мови як державної, які були надіслані в Комітет ВРУ.  Зокрема, бізнес звернув увагу на випадки, коли немає технічної можливості перекласти користувацький інтерфейс українською мовою, наприклад, в разі сегментних дисплеїв. Окрім цього, розроблення користувацького інтерфейсу українською мовою для невеликих партій товарів, призведе до суттєвого подорожчання їх вартості та витіснення з ринку тих чи інших моделей. Тому, наявність користувацького інтерфейсу державною мовою має бути, в першу чергу, конкурентною перевагою товару, а не обов’язковою до виконання вимогою. Також йшла мова про можливість зазначення адреси іноземних виробників латинськими літерами, замість вимоги обов’язкової транслітерації на українську. Адже, зрештою, якщо споживач прийме рішення написати звернення на завод виробника, то йому необхідно буде зазначити адресу саме з використанням латинських літер та у відповідності з правилами міжнародного поштового союзу. Водночас, спільнота подякувала пану Потураєву за реєстрацію в Парламенті проєкту Закону №4537, який має на меті реформування системи авторських зборів, вдосконалення і підвищення прозорості ефективного управління майновими правами правовласників у сфері авторського права. Сподіваємось, закладені в документі принципи стануть основою реформування системи.    

22 березня представники Комітету побутової електротехніки ЕВА зустрілись з Головою Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики паном Микитою Потураєвим.

Учасники обговорили пропозиції бізнесу до ЗУ про забезпечення функціонування української мови як державної, які були надіслані в Комітет ВРУ.  Зокрема, бізнес звернув увагу на випадки, коли немає технічної можливості перекласти користувацький інтерфейс українською мовою, наприклад, в разі сегментних дисплеїв. Окрім цього, розроблення користувацького інтерфейсу українською мовою для невеликих партій товарів, призведе до суттєвого подорожчання їх вартості та витіснення з ринку тих чи інших моделей. Тому, наявність користувацького інтерфейсу державною мовою має бути, в першу чергу, конкурентною перевагою товару, а не обов’язковою до виконання вимогою. Також йшла мова про можливість зазначення адреси іноземних виробників латинськими літерами, замість вимоги обов’язкової транслітерації на українську. Адже, зрештою, якщо споживач прийме рішення написати звернення на завод виробника, то йому необхідно буде зазначити адресу саме з використанням латинських літер та у відповідності з правилами міжнародного поштового союзу.

Водночас, спільнота подякувала пану Потураєву за реєстрацію в Парламенті проєкту Закону №4537, який має на меті реформування системи авторських зборів, вдосконалення і підвищення прозорості ефективного управління майновими правами правовласників у сфері авторського права. Сподіваємось, закладені в документі принципи стануть основою реформування системи.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: