fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Coffee Fair Trade, Імпорт та торгівля алкогольними напоями, Роздрібна торгівля, Електронні платежі, Побутова електротехніка

08/ 09/ 2020
  Сьогодні, представники Європейської Бізнес Асоціації зустрілись з представниками Міністерства цифрової трансформації щодо питань e-commerce. Наразі, вся документація, що регламентує касову дисципліну не розрахована на електронну комерцію (видача чеків покупцям, повернення товару, повернення коштів за товар, тощо). Тож необхідність врегулювання даних питань , а також захист споживачів від недобросовісних продавців та фальсифікованого товару, і стала ключовим предметом зустрічі. Так, було домовлено про додаткові консультації з органами центральної влади щодо 5 наступних аспектів: Касового розриву та імплементації норм Законів щодо запровадження програмних РРО з січня 2021 року. Механізму повернення товарів та грошей за нього. Скасування прив’язки місця торгівлі до РРО та можливості здійснювати доставку та розрахунки за межами магазина. Механізму досудового блокування сайтів. Так, перелік критеріїв має бути вичерпним, а для підакцизних товарів з прив’язкою сайту до ліцензії. Електронного документообігу та цифрового підпису. Бізнес дякує а предметний діалог. Сподіваємось, Мінцифри вдасться зкоординуватись з відповідальними органами влади задля врегулювання даних питань. І на наступній зустрічі, яка планується через місяць, бізнес та влада матимуть предметне обговорення пропозицій. 

Сьогодні, представники Європейської Бізнес Асоціації зустрілись з представниками Міністерства цифрової трансформації щодо питань e-commerce. Наразі, вся документація, що регламентує касову дисципліну не розрахована на електронну комерцію (видача чеків покупцям, повернення товару, повернення коштів за товар, тощо). Тож необхідність врегулювання даних питань , а також захист споживачів від недобросовісних продавців та фальсифікованого товару, і стала ключовим предметом зустрічі.

Так, було домовлено про додаткові консультації з органами центральної влади щодо 5 наступних аспектів:

  1. Касового розриву та імплементації норм Законів щодо запровадження програмних РРО з січня 2021 року.
  2. Механізму повернення товарів та грошей за нього.
  3. Скасування прив’язки місця торгівлі до РРО та можливості здійснювати доставку та розрахунки за межами магазина.
  4. Механізму досудового блокування сайтів. Так, перелік критеріїв має бути вичерпним, а для підакцизних товарів з прив’язкою сайту до ліцензії.
  5. Електронного документообігу та цифрового підпису.

Бізнес дякує а предметний діалог. Сподіваємось, Мінцифри вдасться зкоординуватись з відповідальними органами влади задля врегулювання даних питань. І на наступній зустрічі, яка планується через місяць, бізнес та влада матимуть предметне обговорення пропозицій. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: