fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Одеса HR

25/ 07/ 2019
    За данними HeadHunter, кожен четвертий працівник особисто знайомий з синдромом професійного вигорання. Ще 16% хоч особисто не стикались, але дуже добре знають що це таке. Більшість же опитаних тільки чули про це явище, але не можуть описати його, при цьому кожному пятому - а це 20% - воно взагалі не знайоме... Ми постійно перебуваємо  в стресових ситуаціях: інтенсифікація життя, соціальні, політичні, економічні зміни тощо. Переважна більшість підприємств працюють в досить турбулентній  атмосфері, що вимагає постійної уваги, контролю за діяльністю і взаємодією з людьми та викликає емоційне напруження. Все це спричиняє появу так званого синдрому «професійного вигорання» – виснаження моральних і фізичних сил, що неминуче позначається як на ефективності професійної діяльності, психологічному самопочутті, так і на стосунках у сім’ї. Нині не існує жодного універсального пояснення причин та наслідків вигорання. Можна лише припустити, що виникнення даного синдрому є результатом наявності певних індивідуально-психологічних особливостей людини та впливу на неї факторів, пов’язаних з характером її праці. 25 липня на HR Хабі Асоціації в Одесі  ми розібрали тему Як працювати з персоналом ефективно, не допускаючи  професійного вигорання та з дотриманням work-life balance. Надія Савченко та Наталія Нестерук розповіли в чому особливість «хвороби ХХІ століття» та як досягти work-life balance. Учасники дізналися про те, як кар’єрний план впливає на ефективність роботи та в чому секрет протидії професійного вигорання керівника і співробітників, як все вищесказане впливає на HR-бренд та  залучення персоналу. За словами Ніцше, якщо у людини є «для чого» жити, то вона витримає будь-яке «як». Ресурсності всім нам - 😊Спікери. Надія Савченко. засновниця Key People Recruiting Agency, Голова EBA Odesa HR Hub. Наталія Нестерук. фінансист та бізнес консультант.
01/

 

За данними HeadHunter, кожен четвертий працівник особисто знайомий з синдромом професійного вигорання. Ще 16% хоч особисто не стикались, але дуже добре знають що це таке. Більшість же опитаних тільки чули про це явище, але не можуть описати його, при цьому кожному п’ятому – а це 20% – воно взагалі не знайоме…

Ми постійно перебуваємо  в стресових ситуаціях: інтенсифікація життя, соціальні, політичні, економічні зміни тощо. Переважна більшість підприємств працюють в досить турбулентній  атмосфері, що вимагає постійної уваги, контролю за діяльністю і взаємодією з людьми та викликає емоційне напруження. Все це спричиняє появу так званого синдрому «професійного вигорання» – виснаження моральних і фізичних сил, що неминуче позначається як на ефективності професійної діяльності, психологічному самопочутті, так і на стосунках у сім’ї.

Нині не існує жодного універсального пояснення причин та наслідків вигорання. Можна лише припустити, що виникнення даного синдрому є результатом наявності певних індивідуально-психологічних особливостей людини та впливу на неї факторів, пов’язаних з характером її праці. 25 липня на HR Хабі Асоціації в Одесі  ми розібрали тему “Як працювати з персоналом ефективно, не допускаючи  професійного вигорання та з дотриманням work-life balance”. Надія Савченко та Наталія Нестерук розповіли в чому особливість «хвороби ХХІ століття» та як досягти work-life balance. Учасники дізналися про те, як кар’єрний план впливає на ефективність роботи та в чому секрет протидії професійного вигорання керівника і співробітників, як все вищесказане впливає на HR-бренд та  залучення персоналу.

За словами Ніцше, якщо у людини є «для чого» жити, то вона витримає будь-яке «як». Ресурсності всім нам – 😊

Спікери

1 / 2
Надія Савченко
засновниця Key People Recruiting Agency, Голова EBA Odesa HR Hub
Наталія Нестерук
фінансист та бізнес консультант
Надія Савченко
Наталія Нестерук

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: