fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Харків Нерухомість

12/ 09/ 2018
  Експертами Комітету Асоціації з нерухомості, інвестицій та стратегічного розвитку 12 вересня 2018 року стали: Ігор Балака, Голова комітету і генеральний директор «ВПФ «Крона»; власник Step by Step Group of Companies Абдурахман Шайхалов; та Юрій Костоглодов, керуючий партнер ICOM Capital. Спікери поділились найсвіжішою інформацією про сучасні тенденції і можливості для розвитку Real Estate-2018; інвестиції в нерухомість; енергоефективність як драйвер зростання ринку RE тощо. Ключові тези, які пролунали під час заходу: Харків – один із: 1) піонерів розвитку ринку RE в цілому, і, зокрема, 2) лідерів первинного ринку нерухомості (≈70% операцій у сфері житлової RE). Структура пропозиції на первинному ринку у 2018: економ – 41%, преміум – 12%, бізнес – 22%, комфорт – 25% (при цьому житло класу економ і комфорт майже не «зростає»). Інновації у сфері «первинки»: співпраця забудовників з банками, лізинг житла, активна конкуренція серед забудовників та ін. Щодо останнього, фахівці попередили про можливість виникнення проблеми недобудов у разі погіршення стану економіки України, що створює великі ризики для потенційних інвесторів. Тенденції ринку вторинного житла: конкуренція з боку забудовників (trade in), будівництво під цільові групи покупців; сегментування ринку. У 2018 році розвиток ринку комерційної RE вже можна назвати сталим. Від самого початку каталізатором цього процесу стало розширення ІТ-сектору, що призвело до подорожчання комерційної нерухомості на 20-40% у порівнянні з минулорічними показниками. Найбільш актуальним питанням у сфері енергоефективності, у тому числі в ЄС, є законодавче закріплення енергоефективних параметрів житла + реалізація відповідних перспективних проектів (напр., Basic House). Щиро дякуємо експертам за насичену зустріч та жваву дискусію!

Експертами Комітету Асоціації з нерухомості, інвестицій та стратегічного розвитку 12 вересня 2018 року стали: Ігор Балака, Голова комітету і генеральний директор «ВПФ «Крона»; власник Step by Step Group of Companies Абдурахман Шайхалов; та Юрій Костоглодов, керуючий партнер ICOM Capital. Спікери поділились найсвіжішою інформацією про сучасні тенденції і можливості для розвитку Real Estate-2018; інвестиції в нерухомість; енергоефективність як драйвер зростання ринку RE тощо.

Ключові тези, які пролунали під час заходу:

  • Харків – один із: 1) піонерів розвитку ринку RE в цілому, і, зокрема, 2) лідерів первинного ринку нерухомості (≈70% операцій у сфері житлової RE).
  • Структура пропозиції на первинному ринку у 2018: економ – 41%, преміум – 12%, бізнес – 22%, комфорт – 25% (при цьому житло класу економ і комфорт майже не «зростає»).
  • Інновації у сфері «первинки»: співпраця забудовників з банками, лізинг житла, активна конкуренція серед забудовників та ін. Щодо останнього, фахівці попередили про можливість виникнення проблеми недобудов у разі погіршення стану економіки України, що створює великі ризики для потенційних інвесторів.
  • Тенденції ринку вторинного житла: конкуренція з боку забудовників (trade in), будівництво під цільові групи покупців; сегментування ринку.
  • У 2018 році розвиток ринку комерційної RE вже можна назвати сталим. Від самого початку каталізатором цього процесу стало розширення ІТ-сектору, що призвело до подорожчання комерційної нерухомості на 20-40% у порівнянні з минулорічними показниками.
  • Найбільш актуальним питанням у сфері енергоефективності, у тому числі в ЄС, є законодавче закріплення енергоефективних параметрів житла + реалізація відповідних перспективних проектів (напр., Basic House).

Щиро дякуємо експертам за насичену зустріч та жваву дискусію!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: