fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

IT

07/ 09/ 2018
  06-07 вересня 2018 – Експортна стратегія для ІТ індустрії ІТ ком’юніті України долучилася до Національних консультацій з розробки експортних стратегій. Попри те, що на початку зустрічі учасники мали на меті вирішення секторальних експортних стратегій для ІТ, врешті-решт все закінчилось обговоренням загальних проблем та тенденцій ІТ індустрії. В першу чергу, така зміна тем для обговорення спричинена наявністю систематичних проблем для усіх сфер бізнесу взагалі.  Під час національних консультацій були напрацьовані головні посили, які зможуть підвищити експортну спроможність ІТ індустрії: Прогнозування бізнес клімату. Нестабільність політичної сфери призводить до відтоку інвестицій як існуючих так і потенційних. Важко прогнозувати можливі прибутки та втрати компаній, адже незважаючи на фактор зовнішніх впливів, залишається непередбачуваність вектору політики держави у майбутньому. Освіта. Питання освіти залишається актуальним вже на протязі довгого часу. Через це, рік у рік ми втрачаєм чимало інтелектуальних ресурсів, які відтікають за кордон в пошуках кращих умов. В іншому випадку – компанії за власний кошт намагаються створити висококваліфікованих спеціалістів, що відповідатимуть сучасним ринковим реаліям. Тому була озвучена пропозиція поділу ВНЗ на університети (вивчення «фундаментальних» наук та теорії) та університети прикладних наук (освоєння практичних дисциплін). Робота торгово-економічних місій. Необхідно розпочати діалог між бізнесом та торгово-економічними місіями України, щоб наші представники мали більше розуміння про те, що відбувається в індустрії – це є нашим пріоритетом на осінь 2018. Захист інтелектуальної власності. Багато українських ідей для стартапів було вивезено до США, адже там вони можуть бути захищені на належному, відповідно до законодавства, рівні. Саме ця проблема спричиняє зменшення кількості ІТ компаній в Україні, що в свою чергу зменшує загальні економічні показники нашої Держави. Усі перелічені проблеми є дещо типовими для України. Маємо дуже багато роботи, щоб навести лад у галузі. Проте завдяки International Trade Center у нас є можливість в робочих групах напрацювати наші пропозиції і передати Уряду. Сподіваємося, що Уряд візьме до уваги думку та напрацювання бізнесу, підхопить нашу справу і разом ми почнемо втілювати необхідні зміни в реальність.

06-07 вересня 2018 – Експортна стратегія для ІТ індустрії

ІТ ком’юніті України долучилася до Національних консультацій з розробки експортних стратегій. Попри те, що на початку зустрічі учасники мали на меті вирішення секторальних експортних стратегій для ІТ, врешті-решт все закінчилось обговоренням загальних проблем та тенденцій ІТ індустрії.

В першу чергу, така зміна тем для обговорення спричинена наявністю систематичних проблем для усіх сфер бізнесу взагалі.

 Під час національних консультацій були напрацьовані головні посили, які зможуть підвищити експортну спроможність ІТ індустрії:

  • Прогнозування бізнес клімату.

Нестабільність політичної сфери призводить до відтоку інвестицій як існуючих так і потенційних. Важко прогнозувати можливі прибутки та втрати компаній, адже незважаючи на фактор зовнішніх впливів, залишається непередбачуваність вектору політики держави у майбутньому.

  • Освіта.

Питання освіти залишається актуальним вже на протязі довгого часу. Через це, рік у рік ми втрачаєм чимало інтелектуальних ресурсів, які відтікають за кордон в пошуках кращих умов. В іншому випадку – компанії за власний кошт намагаються створити висококваліфікованих спеціалістів, що відповідатимуть сучасним ринковим реаліям.

Тому була озвучена пропозиція поділу ВНЗ на університети (вивчення «фундаментальних» наук та теорії) та університети прикладних наук (освоєння практичних дисциплін).

  • Робота торгово-економічних місій.

Необхідно розпочати діалог між бізнесом та торгово-економічними місіями України, щоб наші представники мали більше розуміння про те, що відбувається в індустрії – це є нашим пріоритетом на осінь 2018.

  • Захист інтелектуальної власності.

Багато українських ідей для стартапів було вивезено до США, адже там вони можуть бути захищені на належному, відповідно до законодавства, рівні. Саме ця проблема спричиняє зменшення кількості ІТ компаній в Україні, що в свою чергу зменшує загальні економічні показники нашої Держави.

Усі перелічені проблеми є дещо типовими для України. Маємо дуже багато роботи, щоб навести лад у галузі. Проте завдяки International Trade Center у нас є можливість в робочих групах напрацювати наші пропозиції і передати Уряду. Сподіваємося, що Уряд візьме до уваги думку та напрацювання бізнесу, підхопить нашу справу і разом ми почнемо втілювати необхідні зміни в реальність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: