fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Автомобільні питання

30/ 07/ 2018
  В рамках засідання робочої наради при Міністерстві інфраструктури України з метою вирішення питання щодо включення до Класифікатора видів економічної діяльності нового виду економічної діяльності «Надання послуг із заряджання акумуляторних батарей» обговорювалось питання стосовно необхідності розмежування коду КВЕД 35.1 «Виробництво, передача та розподілення електроенергії» та виокремлення окремого коду для продажу електроенергії та імпорту устаткування, призначеного для зарядки електромобілей. Координатором Автомобільного комітету Європейської бізнес асоціації було висловлено підтримку щодо запровадження нового коду КВЕД у разі продажу електроенергії для зарядки електромобілів, а також наголошено на тому, що наразі ринок продажу електроенергії не впорядкований, що негативно впливає на розвиток ринку електрокарів в цілому. Створення однакових умов продажу електроенергії та розбудова інфраструктури слугуватимуть стимулюванню імпорту ринку електромобілів та попиту на такі авто. Додатково представником Автомобільного комітету було наголошено на необхідності стимулювання ринку електромобілів в Україні шляхом звільнення від оподаткування акцизним податком та податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України та з постачання на митній території України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами до 2023 року. Разом з тим, необхідним є запровадження окремого коду або підкоду УКТЗЕД для електричних автомобілів комерційного призначення з метою застосування нульової ставки ввізного мита, а також податку на додану вартість та акцизного податку. Відповідні пропозиції Автомобільного комітету будуть направлені на адресу Міністерства інфраструктури України.

В рамках засідання робочої наради при Міністерстві інфраструктури України з метою вирішення питання щодо включення до Класифікатора видів економічної діяльності нового виду економічної діяльності «Надання послуг із заряджання акумуляторних батарей» обговорювалось питання стосовно необхідності розмежування коду КВЕД 35.1 «Виробництво, передача та розподілення електроенергії» та виокремлення окремого коду для продажу електроенергії та імпорту устаткування, призначеного для зарядки електромобілей.

Координатором Автомобільного комітету Європейської бізнес асоціації було висловлено підтримку щодо запровадження нового коду КВЕД у разі продажу електроенергії для зарядки електромобілів, а також наголошено на тому, що наразі ринок продажу електроенергії не впорядкований, що негативно впливає на розвиток ринку електрокарів в цілому. Створення однакових умов продажу електроенергії та розбудова інфраструктури слугуватимуть стимулюванню імпорту ринку електромобілів та попиту на такі авто.

Додатково представником Автомобільного комітету було наголошено на необхідності стимулювання ринку електромобілів в Україні шляхом звільнення від оподаткування акцизним податком та податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України та з постачання на митній території України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами до 2023 року. Разом з тим, необхідним є запровадження окремого коду або підкоду УКТЗЕД для електричних автомобілів комерційного призначення з метою застосування нульової ставки ввізного мита, а також податку на додану вартість та акцизного податку. Відповідні пропозиції Автомобільного комітету будуть направлені на адресу Міністерства інфраструктури України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: