fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Визначенням якості виноробної продукції має займатись незалежна експертна лабораторія

25/ 10/ 2024
  Бізнес звертає увагу на необхідність створення незалежної експертної лабораторії для визначення якості виноробної продукції. За інформацією компаній-членів Європейської Бізнес Асоціації, 23 вересня відбулась зустріч голови Одеської обласної військової (державної) адміністрації Олега Кіпера з представниками виноробів Одеської області та іншими представниками ринку. Учасники зустрічі обговорили зокрема і питання створення на базі Національного наукового центру «Інституту виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова» незалежної експертної лабораторії для визначення якості виноробної продукції шляхом ізотопного аналізу. На підтримку цієї ідеї говорить той факт, що впровадження саме такого лабораторного аналізу збільшить контроль за недоброчесними виробниками виноробної продукції. За інформацією представників бізнесу, фінансування цієї ініціативи передбачається за рахунок обласного та/або державного бюджету.   Компанії-члени Європейської Бізнес Асоціації підтримують необхідність впровадження заходів, спрямованих на  боротьбу з фальсифікованою продукцією на ринку вина, в тому числі завдяки створенню акредитованих лабораторій.   Разом з цим, на думку представників бізнесу, таку лабораторію доцільно створювати при Центральній галузевій дегустаційній комісії виноробної промисловості із включенням до її складу на конкурентних засадах кваліфікованих спеціалістів виноробної галузі. Організаційно-технічне забезпечення роботи комісії здійснює Міністерство аграрної політики та продовольства України. Експерти Асоціації вважають, що створення лабораторії саме при Центральній галузевій дегустаційній комісії виноробної промисловості дозволить забезпечити рівні умови для всіх представників виноробної галузі, включаючи імпортерів, та стабільне становище на ринку в цілому.    Отже, бізнес-спільнота закликає розглянути ініціативу створення незалежної експертної лабораторії для визначення якості виноробної продукції шляхом ізотопного аналізу при Центральній галузевій дегустаційній комісії виноробної промисловості. 

Бізнес звертає увагу на необхідність створення незалежної експертної лабораторії для визначення якості виноробної продукції.

За інформацією компаній-членів Європейської Бізнес Асоціації, 23 вересня відбулась зустріч голови Одеської обласної військової (державної) адміністрації Олега Кіпера з представниками виноробів Одеської області та іншими представниками ринку. Учасники зустрічі обговорили зокрема і питання створення на базі Національного наукового центру «Інституту виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова» незалежної експертної лабораторії для визначення якості виноробної продукції шляхом ізотопного аналізу.

На підтримку цієї ідеї говорить той факт, що впровадження саме такого лабораторного аналізу збільшить контроль за недоброчесними виробниками виноробної продукції. За інформацією представників бізнесу, фінансування цієї ініціативи передбачається за рахунок обласного та/або державного бюджету.  

Компанії-члени Європейської Бізнес Асоціації підтримують необхідність впровадження заходів, спрямованих на  боротьбу з фальсифікованою продукцією на ринку вина, в тому числі завдяки створенню акредитованих лабораторій.  

Разом з цим, на думку представників бізнесу, таку лабораторію доцільно створювати при Центральній галузевій дегустаційній комісії виноробної промисловості із включенням до її складу на конкурентних засадах кваліфікованих спеціалістів виноробної галузі. Організаційно-технічне забезпечення роботи комісії здійснює Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Експерти Асоціації вважають, що створення лабораторії саме при Центральній галузевій дегустаційній комісії виноробної промисловості дозволить забезпечити рівні умови для всіх представників виноробної галузі, включаючи імпортерів, та стабільне становище на ринку в цілому.   

Отже, бізнес-спільнота закликає розглянути ініціативу створення незалежної експертної лабораторії для визначення якості виноробної продукції шляхом ізотопного аналізу при Центральній галузевій дегустаційній комісії виноробної промисловості. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Стартуй в Telegram боті
Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: