fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Смачні “МакМафіни”, ранкові новинки й запашна кава: “МакДональдз” повернув сніданки в Україні

21/ 03/ 2025
  “МакДональдз” продовжує загальнонаціональний запуск сніданків, який розпочався 13 березня і триватиме до кінця березня. Розгортання відбувається поетапно: першими мали змогу скуштувати сніданки відвідувачі мережі у Львові, Тернополі, Луцьку, Івано-Франківську, Яремчі та Ковелі, а вже на наступному тижні ранкове меню зявиться в Києві та області. Замовити сніданки можна з початку роботи ресторану й до 10:30 в ресторані та до 10:15 через послугу “МакДелівері”. Оновлене ранкове меню У сніданковому меню для відвідувачів на вибір доступні: класичний “МакМафін” із різними наповненнями, роли з яйцем і куркою, яйцем і свининою або яйцем, свининою і беконом та тост із сиром. З’явилися також новинки — “Подвійний Чікен Фреш МакМафін” і тости з сиром і беконом. Поки діє ранкове меню, із основного можна замовити картоплю та камамбер, курячі нагетси й стріпси, десерти, вівсянку, шейки, а також напої. Також є окрема ранкова пропозиція для дітей: “Хеппі Міл” із нагетсами чи тостом із сиром з картопляником чи картоплею фрі, а також напій з іграшкою чи книжкою на вибір. МакДональдз” повернув майже всі позиції до нового сніданкового меню, окрім омлету, омлету з беконом та великого сніданку, які складніші в приготуванні, ніж інші позиції, та потребують більше часу. Як і інші страви в ресторанах мережі, сніданки на 100% складаються з натуральних інгредієнтів без штучних барвників, ароматизаторів чи смакових добавок. Частина продуктів використовується виключно для сніданків, як-от свинина, масло, картопляник, яйця та булочки для “МакМафіну”. А бекон, соуси, зелень, сир, помідори та булочки для тостів також присутні в основному меню. Компанія завжди дбає, щоб клієнти отримували найякісніші страви за розумну ціну. Тому у 2024 році вперше зявилися “Ранкові МакМеню” — за аналогією до МакМеню компанія розробила ранкові комбінації, коли купувати декілька страв разом вигідніше. Подолання операційних викликів У відповідь на постійні запити клієнтів “МакДональдз” шукав можливості повернути ранкові страви з 2022 року. На заваді стояли перш за все повітряні тривоги та пов’язані з ними операційні складнощі: Через повітряні тривоги у співробітників значно менше часу на підготовку ресторану до відкриття. Але за ці роки вони адаптувалися до скорочених годин роботи та навчилися працювати ще швидше. Оскільки час сніданків був обмежений до 10:00, у разі затяжної ранкової тривоги був значний ризик списання продуктів. “МакДональдз” адаптував меню сніданків і продовжив ранкове меню до 10:30, щоб зробити приготування страв максимально ефективним та оптимізувати роботу кухні в поточних умовах. На заваді стояли також відключення електроенергії, які могли призвести до списання сніданкової продукції. Наразі майже 95% закладів “МакДональдз” вже оснащені генераторами для безперебійної роботи. Тестування у Вінниці Загальнонаціональному запуску сніданків передував тест у Вінниці, під час якого компанія протестувала сценарій повернення ранкового меню: проаналізувала нове ранкове меню, щоб зрозуміти, чи справді запропонований формат має попит серед клієнтів; оцінила реальні обсяги попиту на сніданки та спрогнозувала попит на перший період після запуску; оцінила та розрахувала обсяги необхідних продуктів і ресурсів, щоб якнайкраще інтегрувати ранкове меню в роботу ресторанів. Тест також допоміг зрозуміти, скільки часу потрібно команді на адаптацію. А перед національним запуском, компанія провела додаткове навчання для співробітників. Під час тесту “МакДональдз” у Вінниці продали на 34% більше сніданкових страв, ніж прогнозували в компанії, що лише підтвердило наміри розширити ранкове меню по Україні. Незважаючи на те, що ризик додаткових витрат через списання продукції та повітряні тривоги досі залишається, у “МакДональдз” дослухаються до відвідувачів та прагнуть дарувати їм найкращий досвід. Національний запуск і доставка Смачні й доступні страви з ранкового меню будуть представлені у всіх МакДональдз”, окрім 12 ресторанів у Полтаві, Дніпрі, Кременчуці, Кривому Розі, Кропивницькому та Олександрії. Основна причина — повітряні тривоги, які відбуваються там частіше, що ускладнює перехід із ранкового меню на основне. Ми працюємо над пошуком рішень, щоб повернути сніданки у всіх містах, де працюють ресторани “МакДональдз”. Також сніданки не будуть доступні в 11 ресторанах, що розташовані на фудкортах в торговельних центрах, оскільки їхній графік роботи не дозволяє забезпечити ефективні продажі ранкового меню. Такі ресторани відкриваються пізніше, ніж інші заклади, що скорочує тривалість ранкового меню.Проте це не стосується ресторанів, які мають окремий вхід з вулиці. “МакДональдз” розглядав три потенційні формати для національного розгортання сніданків:   Сніданкове меню паралельно з основним. Сніданкове меню з частиною основного (зокрема, були б доступні ключові бургери). Сніданкове меню окремо від основного — найефективніший та найпростіший з операційної точки зору Для успішного запуску потрібно було скласти найефективніше меню, налагодити ланцюги постачань, знайти необхідних постачальників для сніданкових продуктів, провести навчання для команд ресторанів, налагодити доставку та створити та протестувати нове програмне забезпечення тощо. Протягом близько 4-х тижнів після появи сніданків у новому місті, доставка буде доступна ексклюзивно через Bolt Food — безкоштовно для наших клієнтів. Але згодом вона буде доступною через обидві служби, які надають послугу “МакДелівері” в Україні. Водночас основне меню, а також меню в ресторанах, де не буде сніданків, доступне для замовлення через обидві служби доставки. Замовити сніданки через “МакДелівері” можна до 10:15, аби у команди був час приготувати ранкові страви до переходу кухні на основне меню. 31 березня у застосунку “МакДональдз” з’являться ваучери саме з ранковим меню, які можна буде використовувати з моменту відкриття ресторану до 10:29. До появи сніданкових ваучерів, впродовж перехідного періоду, якщо у ваучері є хоча б одна позиція з денного меню, яка недоступна для замовлення під час сніданків, цей ваучер з’явиться лише після 10:30.  А, якщо у ваучері всі позиції доступні і на сніданок, і протягом дня (як-от кава чи десерти), він буде активним весь день. Наразі ранкове меню вже доступне у Львові, Луцьку, Тернополі, Івано-Франківську, Яремче, Ковелі, Рівному, Хмельницькому, Чернівцях, Черкасах, Житомирі, Глибочиці, Чернігові та Одесі. За перший тиждень продажі сніданкових страв перевищили показники 2021 року на 80%, що свідчить про те, що компанія чує клієнтів і продовжує рухатися у правильному напрямі, створюючи унікальний клієнтський досвід. Аби ще більше людей мали можливість скуштувати сніданки, “МакДональдз” працює над поверненням сніданкового меню в решту міст, зокрема, у Дніпро, Кропивницький та інші. Українські постачальники Для приготування ранкового меню “МакДональдз” використовує 58% українських інгредієнтів і товарів, що відповідає стратегії компанії із локалізації постачань. Українські виробники постачають масло, яйця, курку, свинину, бекон, латук, помідори та пакування, а з країн ЄС — булочки для “МакМафіну”, сир, картопляники та соус “МакЧікен”. Загалом близько 60% інгредієнтів і товарів “МакДональдз” надходять з локальних виробництв. Співпраця з місцевими постачальниками створює переваги для компанії, партнерів та країни. Так мережа сприяє розвитку стабільного бізнесу партнерів завдяки замовленням від “МакДональдз”, розвиває екосистему постачальників і партнерів, стимулює створення робочих місць та збільшення податкових надходжень. “МакДональдз” в Україні залишається одним із найбільших інвесторів та найбільшим платником податків у ресторанній галузі. У 2024 році компанія інвестувала в будівництво й модернізацію ресторанів 1,8 млрд грн та сплатила близько 2,6 млрд грн податків. * * * Про “МакДональдз” в Україні “МакДональдз” в Україні — лідер серед ресторанів швидкого обслуговування. Перший заклад відкрито 24 травня 1997 р. в Києві. “МакДональдз” щорічно входить до переліку найкращих роботодавців та переліку найбільших платників податків в Україні. Зокрема, у 2024 році компанія сплатила 2,6 млрд грн податків до бюджету. “МакДональдз” в Україні — партнер-засновник і найбільший корпоративний партнер благодійної організації “Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні”. Дізнатися про графік роботи та перелік усіх ресторанів “МакДональдз” в Україні можна з офіційних джерел інформації компанії: на сайті МакДональдз в Україні та в мобільному застосунку в AppStore та Google Play. А також слідкуйте за сторінками “МакДональдз” в Україні в соцмережах Facebook, Instagram, Tik Tok і YouTube.

“МакДональдз” продовжує загальнонаціональний запуск сніданків, який розпочався 13 березня і триватиме до кінця березня. Розгортання відбувається поетапно: першими мали змогу скуштувати сніданки відвідувачі мережі у Львові, Тернополі, Луцьку, Івано-Франківську, Яремчі та Ковелі, а вже на наступному тижні ранкове меню з’явиться в Києві та області. Замовити сніданки можна з початку роботи ресторану й до 10:30 в ресторані та до 10:15 через послугу “МакДелівері”.

Оновлене ранкове меню

01/

У сніданковому меню для відвідувачів на вибір доступні: класичний “МакМафін” із різними наповненнями, роли з яйцем і куркою, яйцем і свининою або яйцем, свининою і беконом та тост із сиром. З’явилися також новинки — “Подвійний Чікен Фреш МакМафін” і тости з сиром і беконом. Поки діє ранкове меню, із основного можна замовити картоплю та камамбер, курячі нагетси й стріпси, десерти, вівсянку, шейки, а також напої. Також є окрема ранкова пропозиція для дітей: “Хеппі Міл” із нагетсами чи тостом із сиром з картопляником чи картоплею фрі, а також напій з іграшкою чи книжкою на вибір. “МакДональдз” повернув майже всі позиції до нового сніданкового меню, окрім омлету, омлету з беконом та великого сніданку, які складніші в приготуванні, ніж інші позиції, та потребують більше часу.

Як і інші страви в ресторанах мережі, сніданки на 100% складаються з натуральних інгредієнтів без штучних барвників, ароматизаторів чи смакових добавок. Частина продуктів використовується виключно для сніданків, як-от свинина, масло, картопляник, яйця та булочки для “МакМафіну”. А бекон, соуси, зелень, сир, помідори та булочки для тостів також присутні в основному меню.

Компанія завжди дбає, щоб клієнти отримували найякісніші страви за розумну ціну. Тому у 2024 році вперше з’явилися “Ранкові МакМеню” — за аналогією до “МакМеню” компанія розробила ранкові комбінації, коли купувати декілька страв разом вигідніше.

Подолання операційних викликів

У відповідь на постійні запити клієнтів “МакДональдз” шукав можливості повернути ранкові страви з 2022 року. На заваді стояли перш за все повітряні тривоги та пов’язані з ними операційні складнощі:

  • Через повітряні тривоги у співробітників значно менше часу на підготовку ресторану до відкриття. Але за ці роки вони адаптувалися до скорочених годин роботи та навчилися працювати ще швидше.
  • Оскільки час сніданків був обмежений до 10:00, у разі затяжної ранкової тривоги був значний ризик списання продуктів. “МакДональдз” адаптував меню сніданків і продовжив ранкове меню до 10:30, щоб зробити приготування страв максимально ефективним та оптимізувати роботу кухні в поточних умовах.
  • На заваді стояли також відключення електроенергії, які могли призвести до списання сніданкової продукції. Наразі майже 95% закладів “МакДональдз” вже оснащені генераторами для безперебійної роботи.

Тестування у Вінниці

Загальнонаціональному запуску сніданків передував тест у Вінниці, під час якого компанія протестувала сценарій повернення ранкового меню:

  • проаналізувала нове ранкове меню, щоб зрозуміти, чи справді запропонований формат має попит серед клієнтів;
  • оцінила реальні обсяги попиту на сніданки та спрогнозувала попит на перший період після запуску;
  • оцінила та розрахувала обсяги необхідних продуктів і ресурсів, щоб якнайкраще інтегрувати ранкове меню в роботу ресторанів.

Тест також допоміг зрозуміти, скільки часу потрібно команді на адаптацію. А перед національним запуском, компанія провела додаткове навчання для співробітників.

Під час тесту “МакДональдз” у Вінниці продали на 34% більше сніданкових страв, ніж прогнозували в компанії, що лише підтвердило наміри розширити ранкове меню по Україні. Незважаючи на те, що ризик додаткових витрат через списання продукції та повітряні тривоги досі залишається, у “МакДональдз” дослухаються до відвідувачів та прагнуть дарувати їм найкращий досвід.

Національний запуск і доставка

Смачні й доступні страви з ранкового меню будуть представлені у всіх “МакДональдз”, окрім 12 ресторанів у Полтаві, Дніпрі, Кременчуці, Кривому Розі, Кропивницькому та Олександрії. Основна причина — повітряні тривоги, які відбуваються там частіше, що ускладнює перехід із ранкового меню на основне. Ми працюємо над пошуком рішень, щоб повернути сніданки у всіх містах, де працюють ресторани “МакДональдз”.

Також сніданки не будуть доступні в 11 ресторанах, що розташовані на фудкортах в торговельних центрах, оскільки їхній графік роботи не дозволяє забезпечити ефективні продажі ранкового меню. Такі ресторани відкриваються пізніше, ніж інші заклади, що скорочує тривалість ранкового меню.Проте це не стосується ресторанів, які мають окремий вхід з вулиці.

“МакДональдз” розглядав три потенційні формати для національного розгортання сніданків:  

  • Сніданкове меню паралельно з основним.
  • Сніданкове меню з частиною основного (зокрема, були б доступні ключові бургери).
  • Сніданкове меню окремо від основного — найефективніший та найпростіший з операційної точки зору

Для успішного запуску потрібно було скласти найефективніше меню, налагодити ланцюги постачань, знайти необхідних постачальників для сніданкових продуктів, провести навчання для команд ресторанів, налагодити доставку та створити та протестувати нове програмне забезпечення тощо.

Протягом близько 4-х тижнів після появи сніданків у новому місті, доставка буде доступна ексклюзивно через Bolt Food — безкоштовно для наших клієнтів. Але згодом вона буде доступною через обидві служби, які надають послугу “МакДелівері” в Україні. Водночас основне меню, а також меню в ресторанах, де не буде сніданків, доступне для замовлення через обидві служби доставки.

Замовити сніданки через “МакДелівері” можна до 10:15, аби у команди був час приготувати ранкові страви до переходу кухні на основне меню.

31 березня у застосунку “МакДональдз” з’являться ваучери саме з ранковим меню, які можна буде використовувати з моменту відкриття ресторану до 10:29. До появи сніданкових ваучерів, впродовж перехідного періоду, якщо у ваучері є хоча б одна позиція з денного меню, яка недоступна для замовлення під час сніданків, цей ваучер з’явиться лише після 10:30.  А, якщо у ваучері всі позиції доступні і на сніданок, і протягом дня (як-от кава чи десерти), він буде активним весь день.

Наразі ранкове меню вже доступне у Львові, Луцьку, Тернополі, Івано-Франківську, Яремче, Ковелі, Рівному, Хмельницькому, Чернівцях, Черкасах, Житомирі, Глибочиці, Чернігові та Одесі.

За перший тиждень продажі сніданкових страв перевищили показники 2021 року на 80%, що свідчить про те, що компанія чує клієнтів і продовжує рухатися у правильному напрямі, створюючи унікальний клієнтський досвід. Аби ще більше людей мали можливість скуштувати сніданки, “МакДональдз” працює над поверненням сніданкового меню в решту міст, зокрема, у Дніпро, Кропивницький та інші.

Українські постачальники

Для приготування ранкового меню “МакДональдз” використовує 58% українських інгредієнтів і товарів, що відповідає стратегії компанії із локалізації постачань. Українські виробники постачають масло, яйця, курку, свинину, бекон, латук, помідори та пакування, а з країн ЄС — булочки для “МакМафіну”, сир, картопляники та соус “МакЧікен”.

Загалом близько 60% інгредієнтів і товарів “МакДональдз” надходять з локальних виробництв. Співпраця з місцевими постачальниками створює переваги для компанії, партнерів та країни. Так мережа сприяє розвитку стабільного бізнесу партнерів завдяки замовленням від “МакДональдз”, розвиває екосистему постачальників і партнерів, стимулює створення робочих місць та збільшення податкових надходжень.

“МакДональдз” в Україні залишається одним із найбільших інвесторів та найбільшим платником податків у ресторанній галузі. У 2024 році компанія інвестувала в будівництво й модернізацію ресторанів 1,8 млрд грн та сплатила близько 2,6 млрд грн податків.

* * *

Про “МакДональдз” в Україні

“МакДональдз” в Україні — лідер серед ресторанів швидкого обслуговування. Перший заклад відкрито 24 травня 1997 р. в Києві. “МакДональдз” щорічно входить до переліку найкращих роботодавців та переліку найбільших платників податків в Україні. Зокрема, у 2024 році компанія сплатила 2,6 млрд грн податків до бюджету. “МакДональдз” в Україні — партнер-засновник і найбільший корпоративний партнер благодійної організації “Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні”.

Дізнатися про графік роботи та перелік усіх ресторанів “МакДональдз” в Україні можна з офіційних джерел інформації компанії: на сайті “МакДональдз” в Україні та в мобільному застосунку в AppStore та Google Play. А також слідкуйте за сторінками “МакДональдз” в Україні в соцмережах Facebook, Instagram, Tik Tok і YouTube.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Стартуй в Telegram боті
Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: