fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Паливо та енергетика

13/ 07/ 2011
  Дві Постанови Кабінету Міністрів України (Постанова «Про затвердження Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами» № 594 та Постанова «Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами» №615) покликані врегулювати відповідні процедури видачі дозволів на території України, її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони, а саме процедури проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, продовження строку дії дозволів, їх переоформлення, видачі дублікатів дозволів, зупинення їх дії, тощо. Позитивним, на думку Асоціації, є те, що відповідні Постанови розроблені на невизначений період часу (а не на один рік, як це було раніше). Асоціація завжди підкреслювала, що інвестиції в геологічну розвідку та видобуток нафти і газу є довгостроковими і потребують стабільної законодавчої і регуляторної бази. Ця пропозиція була, зокрема, окреслена у звіті Асоціації «Через перешкоди – до успішного бізнесу» (червень 2009 року), у зверненнях з коментарями Асоціації до Міністерства екології та природних ресурсів України, коли останнім було розроблено відповідні Проекти Постанов (березень-квітень 2011 року), під час зустрічей Комітету з палива та енергетики в Брюсселі з представниками Європейської Комісії та Європейського Парламенту. Разом з тим, вказані Постанови не є досконалими. Зокрема, питання що стосуються видачі дозволів без проведення аукціону, продовження строку дії дозволу на геологічне вивчення, врегулювання спільної діяльності, тощо, на думку Асоціації, можуть бути врегульовані більш детально. Саме тому, ми плануємо продовжувати співпрацю з відповідними органами державної влади, аби покращити чинні редакції Постанов.

Дві Постанови Кабінету Міністрів України (Постанова «Про затвердження Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами» № 594 та Постанова «Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами» №615) покликані врегулювати відповідні процедури видачі дозволів на території України, її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони, а саме процедури проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, продовження строку дії дозволів, їх переоформлення, видачі дублікатів дозволів, зупинення їх дії, тощо.

Позитивним, на думку Асоціації, є те, що відповідні Постанови розроблені на невизначений період часу (а не на один рік, як це було раніше). Асоціація завжди підкреслювала, що інвестиції в геологічну розвідку та видобуток нафти і газу є довгостроковими і потребують стабільної законодавчої і регуляторної бази. Ця пропозиція була, зокрема, окреслена у звіті Асоціації «Через перешкоди – до успішного бізнесу» (червень 2009 року), у зверненнях з коментарями Асоціації до Міністерства екології та природних ресурсів України, коли останнім було розроблено відповідні Проекти Постанов (березень-квітень 2011 року), під час зустрічей Комітету з палива та енергетики в Брюсселі з представниками Європейської Комісії та Європейського Парламенту.

Разом з тим, вказані Постанови не є досконалими. Зокрема, питання що стосуються видачі дозволів без проведення аукціону, продовження строку дії дозволу на геологічне вивчення, врегулювання спільної діяльності, тощо, на думку Асоціації, можуть бути врегульовані більш детально. Саме тому, ми плануємо продовжувати співпрацю з відповідними органами державної влади, аби покращити чинні редакції Постанов.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: