Бізнес вітає cхвалення Порядку перевірки, взяття проб води та проведення їх аналізу

21/ 08/ 2019

Сьогодні на засіданні Уряду було затверджено надзвичайно важливий для морської галузі документ – Порядок перевірки, взяття проб води та проведення їх аналізу.

Даний Порядок регламентує процедуру відбору проб води, зокрема порядок відбору проб морських вод та проведення їх аналізу з метою визначення властивостей води в місці забруднення та фонових показників акваторії порту, що дозволить встановити факт погіршення якості води та джерело забруднення. 

Комітет з логістики Європейської Бізнес Асоціації протягом тривалого часу напрацьовував даний документ спільно з Державною регуляторною службою України, Мінінфраструктури, ДП «АМПУ», Мінекономрозвитку та іншими центральними органами.

Нагадаємо, Асоціація неодноразово наголошувала на необхідності прийняття зазначеного Порядку відбору проб, аби ліквідувати законодавчі прогалини, які негативно впливали на ведення бізнесу та призводили до матеріальних і репутаційних збитків для України. Тому тепер надважливо забезпечити ефективну реалізацію нещодавно прийнятого Порядку взаємодії АМПУ та Держекоінспекції та ухваленого на сьогоднішньому засіданні Кабміну Порядку перевірки, взяття проб та проведення їх аналізу. Крім того, бізнес-спільнота наголошує на важливості розробки Мінекології Положення про порядок обчислення розміру відшкодування та сплати збитків та максимально відкритого експертного обговорення даного документу з бізнес-спільнотою і всіма зацікавленими сторонами.

Європейська Бізнес Асоціація вдячна усім, хто долучився до розробки та прийняття даного документа.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальни мережами.
0 Шейрів

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Вибачте, для коментування необхідно увійти.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: